Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμοι να πουλήσουν τα σπίτια τους οι μισοί Αμερικανοί, λόγω της οικονομικής ύφεσης

Έτοιμοι να πουλήσουν τα σπίτια τους οι μισοί Αμερικανοί, λόγω της οικονομικής ύφεσης
Το 47% των Αμερικανών δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το στεγαστικό δάνειο που έχει λάβει
Και ενώ η πανδημία του Covid -19 έχει μετατραπεί σε οικονομική ύφεση, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν την εργασία τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.
Μία νέα έρευνα με 2.000 ερωτηθέντες, αποκαλύπτει πως πάνω από τους μισούς (52%) δηλώνουν ότι ανησυχούν τις μελλοντικές πληρωμές ενυπόθηκων δανείων και σχεδόν οι μισοί (47%) σκέφτονται να πουλήσουν το σπίτι τους λόγω την αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανεικών τους υποχρεώσεων.
Η μελέτη, που διεξήχθη από την OnePoll και την Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών, διαπίστωσε ότι το 81% των ερωτηθέντων βιώνουν απροσδόκητο οικονομικό άγχος λόγω της ύφεσης που προκλήθηκε από τον ιό.
Πάνω από το ήμισυ (56%) των ερωτηθέντων μείωσε τις δαπάνες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις πληρωμές ενυπόθηκων δανείων.
Από τα μέσα Μαρτίου 2020, ή περίπου τη στιγμή που ξεκίνησαν τα lockdowns, σχεδόν οι μισοί (47%) των ιδιοκτητών σπιτιών έχουν διερευνήσει εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσουν χρήματα.
Περίπου τα 2/3 των ερωτηθέντων (64%) ξεκίνησαν μία δεύτερη εργασία όπου αυτό ήταν εφικτό ενώ το 53% πούλησε τιμαλφή για να συμπληρώσει το εισόδημά του.
«Ο άμεσος και άνευ προηγουμένου αντίκτυπος του Covid -19 προκάλεσε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πολλούς Αμερικανούς και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι, οι ιδιοκτήτες έχουν επιλογές ως προς την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους» δήλωσε ο Vince Malta, πρόεδρος της Ένωσης Κτηματομεσιτών.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/google%20search_0.jpg?itok=XmWUhN0B
«Μεσίτες και τράπεζες εργάζονται σε σχέδια και προγράμματα, που μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν στις δανεικές τους υποχρεώσεις.
Οι άμεσες ενέργειες μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη χάσουν τα χρήματα που έχουν ήδη επενδύσει σε αυτά», δήλωσε ο Malta.
Οι ερωτηθέντες έχουν μειώσει δραματικές τις καταναλωτικές τους δαπάνες, όπως ένδυση (71%), τρόφιμα (45%) και εξόδους (66%), προκειμένου να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια.
Σύμφωνα με την Oxford Economics το 15% των ιδιοκτητών θα μείνουν πίσω στις μηνιαίες πληρωμές στεγαστικών δανείων σε ένα «παλιρροιακό κύμα», το οποίο είναι παρόμοιο με την πρόβλεψη του επικεφαλής οικονομολόγου της Moodys, Mark Zandi, ο οποίος είπε ότι το 30% των Αμερικανών με σπίτι και στεγαστικό δάνειο - ή περίπου 15 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενδέχεται να σταματήσουν να πληρώνουν εάν η αμερικανική οικονομία παραμείνει ανενεργή το καλοκαίρι ή και μετά από αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του lockdown η αναζήτηση «πώληση σπιτιού» στη Google αυξήθηκε κατά πολύ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης