Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός – Αυστραλία: Επεκτάθηκε μέχρι τις 19/7 η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της Βικτόρια

Κορωνοϊός – Αυστραλία: Επεκτάθηκε μέχρι τις 19/7 η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της  Βικτόρια
Με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αστυνομία θα πραγματοποιεί περιπολίες, τόσο στα προάστια, όσο και στα θέρετρα του σκι, αλλά και σε πάρκα κατασκηνωτών
Επεκτάθηκε μέχρι τις 19 Ιουλίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βικτόρια της Αυστραλίας, λόγω έξαρσης του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, η Κυριακή 21/6 ήταν η πέμπτη σερί μέρα που καταγράφηκε διψήφιος αριθμός (19) κρουσμάτων, τα οποία ανέρχονται πλέον σε 1.836 στην δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ενώ αντιστοιχούν στο 1/4 όσων έχουν εντοπιστεί συνολικά στη χώρα.
Στη Βικτόρια απαγορεύεται πλέον να συγκεντρώνονται πάνω από πέντε άτομα σε σπίτια και πάνω από δέκα (έναντι 20 μέχρι πρότινος) σε εξωτερικούς χώρους.
Η υπουργός Υγείας της πολιτείας Jenny Mikakos υποστήριξε ότι 210 από τα κρούσματα έχουν να κάνουν με μετάδοση στην κοινότητα και κατηγόρησε οικογένειες που πραγματοποιούν μεγάλα πάρτι για τη διασπορά του ιού.
"Ανησυχούμε για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες" δήλωσε η Mikakos, ενώ με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αστυνομία θα πραγματοποιεί περιπολίες, τόσο στα προάστια, όσο και στα θέρετρα του σκι, αλλά και σε πάρκα κατασκηνωτών.
"Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, είναι ώρα να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι όλοι έχουμε να παίξουμε έναν ρόλο για να επιτρέψουμε την κυκλοφορία του κορωνοϊού στην κοινότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός της Αστυνομίας Lisa Neville.
Θετικός στον ιό βρέθηκε και ένας Αυστραλός ποδοσφαιριστής, με συνέπεια να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η ομάδα του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης