Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με άνοδο άνω του 2% έκλεισε το αργό πετρέλαιο, πλησιάζει τα 40 δολ. – Στα 42 δολ. το Brent

Με άνοδο άνω του 2% έκλεισε το αργό πετρέλαιο, πλησιάζει τα 40 δολ. – Στα 42 δολ. το Brent
Με άνοδο άνω του 2% έκλεισε το αμερικανικό αργό πετρέλαιο
Με άνοδο της τάξεως του 2,4% έκλεισε σήμερα (19/6) -στη Νέα Υόρκη- η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, στα 39,8 δολάρια (futures Ιουλίου 2020), πολύ κοντά στα 40 δολ. αλλά και την τιμή του Brent, το οποίο διαπραγματεύεται -στις 21:50- στο +1,8% και τα 42,3 δολάρια (futures Αυγούστου 2020).
Για το σύνολο της εβδομάδας, ο «μαύρος χρυσός» κατέγραψε άνοδο περίπου 10%.
Τα σχέδια του Ιράκ και του Καζακστάν να εντείνουν τις περικοπές τους το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντισταθμίσουν την αυξημένη παραγωγή τους τον Μάιο, έδωσε ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού» στον απόηχο της συνάντησης που πραγματοποίησε η Τεχνική Επιτροπή του OPEC+.
Οι παραπάνω ενέργειες αναμένεται να αντισταθμίσουν σε μεγάλο βαθμό την αγορά ενέργειας κατά τις επόμενες εβδομάδες, ακόμα και εάν ο OPEC+ δεν επεκτείνει τις ημερήσιες περικοπές ύψους 9,7 εκατ. βαρελιών μετά τον Ιούλιο.
«Οι περικοπές στην παραγωγή που έχουν εφαρμόσει οι OPEC+ και οι προτάσεις κρατών-μελών όπως το Ιράκ να αντισταθμίσουν την έλλειψη συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία τον Μάιο και τον Ιούνιο προκαλούν σύσφιγξη στην αγορά βραχυπρόθεσμα», αναφέρουν οι αναλυτές της ANZ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν αποτελεί ένα ισυχρό σήμα μίας μετατόπισης στις μακροπρόθεσμες προοπτικές στην αγορά».
«Τα σχόλια των παγκόσμιων εμπόρων πετρελαίου Vitol και Trafigura σχετικά με την ανάκαμψη της ζήτησης τον Ιούνιο έδωσαν επίσης ώθηση στην αγορά», προσθέτουν οι αναλυτές της ANZ.
Από τεχνικής πλευράς, η CMC Markets εκτιμά ότι το επίπεδο αντίστασης για το προθεσμιακό συμβόλαιο που αφορά το αμερικανικό WTI διαμορφώνεται στα 40 με 41 δολ. ανά βαρέλι, διευκρινίζοντας ότι «αυτό αντιμάχεται τις επιθετικές μακροπρόθεσμες συναλλαγές».
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα στοιχεία της εταιρείας Baker Hughes για τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται σε μία συνεχή πτωτική πορεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Παράλληλα, περαιτέρω μείωση κατέγραψε ο αριθμός στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης των Ηνωμένων Πολιτειών την τρέχουσα εβδομάδα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με το σύνολο να διαμορφώνεται στις μόλις 266, έναντι 279 στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν στις 189 από 199 μία εβδομάδα πριν.
Σε ό,τι αφορά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, μειώθηκαν κατά τρεις, στις 75.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης