Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) κατά Bolton: Είναι προδότης, λέει ψέματα

tags :
Πυρά Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) κατά Bolton: Είναι προδότης, λέει ψέματα
Αιτία της σύγκρουσης το βιβλίο του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας John Bolton
Προδότη που λέει ψέματα χαρακτήρισε τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Bolton, ο υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo με αφορμή το βιβλίο του Bolton που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.
Στο βιβλίο του, το οποίο φέρει τον τίτλο «The Room Where it Happened», ο Bolton παρουσιάζει τον Donald Trump ανίδεο για βασικά πράγματα, έχοντας στο μυαλό του το πώς θα επανεκλεγεί στο προεδρικό αξίωμα και αδιαφορώντας για το εάν αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο Bolton, ο οποίος αποπέμφθηκε από το Λευκό Οίκο τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστηρίζει ότι ο Pompeo, ο οποίος δημόσια δηλώνει πίστη στον Trump, τον επικρίνει με σφοδρότητα πίσω από την πλάτη του.
«Είναι λυπηρό όσο και επικίνδυνο το ότι ο τελευταίος δημόσιος ρόλος του John Bolton είναι αυτός του προδότη ο οποίος βλάπτει την Αμερική παραβιάζοντας την ιερή εμπιστοσύνη του λαού της» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Pompeo, ο οποίος ωστόσο δεν διέψευσε τα αποσπάσματα του βιβλίου του Bolton που αφορούν τον ίδιο.
Σε ένα από αυτά, ο Pompeo φέρεται να είπε στον Bolton το 2018 ότι ο Trump δεν εκστόμιζε παρά «βλακείες».
«Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, όμως (κρίνοντας) από τα αποσπάσματα που προδημοσιεύθηκαν, ο John Bolton διαδίδει πολλά ψέματα, είτε πρόκειται για μισές αλήθειες ή για πράγματα εντελώς αντίθετα στην αλήθεια.
Προς τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο: ξέρετε ότι η Αμερική του προέδρου Donald Trump είναι μια δύναμη που δρα για το καλό στον κόσμο» υποστηρίζει ο Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης