Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση του κορωνοϊού - Επιδίδεται σε παραπληροφόρηση

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση του κορωνοϊού - Επιδίδεται σε παραπληροφόρηση
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας τόνισε ότι η Μόσχα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις προκλήσεις του Covid-19
Τη θέση ότι η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατύπωσε σήμερα (18/6) ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Domonic Raab, τονίζοντας ότι η Μόσχα «επιδίδεται συνεχώς σε παραπληροφόρηση και προπαγάνδα».
Ειδικότερα, μιλώντας στο δίκτυο Sky News, ο κ. Raab δήλωσε ότι «η Ρωσία και άλλες χώρες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις προκλήσει που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού και να παρέμβουν στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση η Βρετανία».
Ο ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πιστεύει ότι οι ξένες παρεμβάσεις έχουν επηρεάσει την ανταπόκριση της Βρετανίας απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού «από θέμα υγείας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «υπήρξαν προσπάθειες για να γίνει κάτι τέτοιο».
«Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει μία ευκαιρία παρέμβασης μέσω του κυβερνοχώρου και μέσω άλλων τρόπων», δήλωσε ο κ. Raab, προσθέτοντας ότι «σίγουρα η Ρωσία και άλλες χώρες βλέπουν τις προκλήσεις που δημιουργεί ο κορωνοϊός και προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν».
Ερωτηθείς για την αναμενόμενη έκθεση σχετικά με τη παρέμβαση της Ρωσίας στα πολιτικά δρώμενα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κ. Raab ανέφερε ότι «καθυστέρησε λόγω των εκλογών του 2019 και επειδή το κοινοβούλιο δεν πραγματοποιούσε συνεδριάσεις εκείνη την περίοδο».
Ωστόσο, ο ίδιος απέρριψε την άποψη ότι η Ρωσία έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στην προεκλογική εκστρατεία του προηγούμενου έτους.
«Γνωρίζουμε ότι σίγουρα η Ρωσία επιδείδεται συστηματικά σε παραπληροφόρηση και προπαγάνδα μέσω του κυβερνοχώρου και με άλλους τρόπους, αλλά δε νομίζω ότι αυτό είχε κάποια επίδραση στην εκλογική διαδικασία του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Raab.
Μάλιστα, ο Βρετανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι και η Κίνα με το Ιράν «επιδίδονται συστηματικά σε παραπληροφόρηση», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το Πεκίνο «υπονομεύει την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ», μέσω της νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης