Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fiat Chrysler: Eνίσχυση 6,3 δισ. ευρώ από την ιταλική κυβέρνηση

tags :
Fiat Chrysler: Eνίσχυση 6,3 δισ. ευρώ από την ιταλική κυβέρνηση

Πιστωτική διευκόλυνση ύψους 6,3 δισ. ευρώ στη Fiat Chrysler αναμένεται να παράσχει η ιταλική κυβέρνηση
Το «πράσινο φως» για πιστωτική διευκόλυνση ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δώσει η ιταλική κυβέρνηση στη Fiat Chrysler Automobiles.
Ακόμη η εν λόγω ενίσχυση δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Πάντως, στο άκουσμα των νέων, η μετοχή της Fiat Chrysler αυξανόταν κατά 0,9%, στις 10.49, στο χρηματιστήριου του Μιλάνου, ανεβάζοντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία θα μειωθούν φέτος στο 1,2 εκατομμύρια σε σύγκριση με 2,1 εκατομμύρια το 2019» δήλωσε ο Dario Duse, διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Alix Partners, ο οποίος προβλέπει ότι οι πωλήσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερα από πέντε χρόνια για να επιστρέψουν στην προεπιδημικά επίπεδα.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 57% στην Ευρώπη τον Μάιο, μετά από πτώση 78% τον Απρίλιο.
Το ακριβές σχήμα μιας πιθανής ανάκαμψης είναι ακόμα ασαφές, καθώς οι κατασκευαστές, από τη Volkswagen AG έως τη Fiat, προετοιμάζονται για ένα καταστροφικό δεύτερο τρίμηνο.
Στις ΗΠΑ, η Ford Motor Co. προέβλεψε ζημιές 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις τελευταίους μήνες έως τον Ιούνιο.
Η δε Fiat Chrysler έφτασε τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, με αποτέλεσμα να αναστείλει την πληρωμή μερίσματος στους μετόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης