Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φρένο στο «πακέτο» Trump για τις υποδομές από τη Γερουσία

ΗΠΑ: Φρένο στο «πακέτο» Trump για τις υποδομές από τη Γερουσία

«Όχι» στο νέο «πακέτο» Trump, ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, για τις υποδομές από τη Γερουσία
Στοπ στα σχέδια της κυβέρνηση Trump για ένα νέο, ιστορικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, με επίκεντρο τις υποδομές, βάζει η Γερουσία.
Ειδικότερα, οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία στο σώμα, αντιστέκονται στο νέο «πακέτο» που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος Donald Trump, ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς θεωρούν πως είναι «υπερβολικά πλούσιο» και τυχόν έγκρισή του θα αποτελούσε «βαρύ φορτίο» για το Κογκρέσο.
Ο ηγέτης της Γερουσίας, Mitch McConnell, έχει απευθύνει προειδοποιήσεις για το ολοένα αυξανόμενο έλλειμμα των ΗΠΑ, επιμένοντας πως πρώτη προτεραιότητα παραμένει η επανεξέταση του Highway Trust Fund, ύψους 287 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντί να ψηφιστεί άλλο ένα πακέτο στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Να σημειωθεί πως το «πακέτο» για τις υποδομές είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο στο τέλος Μαρτίου.
«Με τόσο χαμηλό επιτόκιο, που κυμαίνεται στην περιοχή του 0%, είναι ευκαιρία να ενισχύσουμε τις υποδομές της χώρας με μέτρα στήριξης.
Ωστόσο, αυτά πρέπει να είναι πραγματικά μεγάλα και να αφορούν μόνο θέσεις εργασίας στις κατασκευές και στη δημιουργία υποδομών τέτοιων που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν η χώρα.
Η φάση 4 ξεκίνησε» είχε πει ο Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης