Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιταχύνεται ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Προς το 1 εκατ. κρούσματα η Βραζιλία

Επιταχύνεται ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Προς το 1 εκατ. κρούσματα η Βραζιλία
Συστάσεις από τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας για την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με την επιδημία του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική καθώς σε ημερήσια βάση καταγράφονται χιλιάδες θάνατοι και κρούσματα.
Στη Βραζιλία το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο ρεκόρ 34.918 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών που έχουν προβληθεί από τον κορωνοϊό να ανέρχεται σε 923.189.
Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.
Οι βραζιλιάνικες αρχές κατέγραψαν επίσης 1.282 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 45.241 νεκρούς.
Το νέο θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε την ώρα που η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να επιταχύνεται στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στη Βραζιλία καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των σχεδόν 4 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην αμερικανική ήπειρο και σχεδόν το 25% των θανάτων.
Ο Οργανισμός συνέστησε στη Βραζιλία και στις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής να ενισχύσουν τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας αργά και προσεκτικά.
Αλλά ο πρόεδρος της Βραζιλίας, J. Bolsonaro εξακολουθεί να υποβαθμίζει την επιδημία του κορωνοϊού, τη στιγμή που πολλές πόλεις και πολιτείες της χώρας έχουν ήδη αρχίσει τη διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.
Αλλά και στο Μεξικό η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη 16/6 ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 730 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.599 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 18.310 νεκρούς επί του συνόλου των 154.863 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Στο κόκκινο βρίσκεται και το Περού, όπου τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 196 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 4.164 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 7.056 νεκρούς επί του συνόλου των 237.156 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
Ο υπουργός Υγείας του Περού ωστόσο ότι η επιδημία παρουσιάζει πτώση και ότι ο ρυθμός της εξάπλωσης του ιού επιβραδύνεται.
Σημειώνεται ότι το Περού καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2στη Λατινική Αμερική πίσω από τη Βραζιλία και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης