Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία - Άνω των 100 δισ. δολ. οι απώλειες στην οικονομία λόγω του κορωνοϊού

Ελβετία - Άνω των 100 δισ. δολ. οι απώλειες στην οικονομία λόγω του κορωνοϊού
Η ελβετική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο κορωνοϊος στέρησε από την οικονομία της χώρας περί τα 100 δισ. δολ.
Περισσότερα από 100 δισ. δολ. αναμένεται να χαθούν από την οικονομική παραγωγή της Ελβετίας λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση της χώρας αναμένει ότι το ΑΕΠ του 2020 θα διαμορφωθεί στα 652 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι πρόβλεψης τον Δεκέμβριο για 712 δισ. ελβετικά φράγκα.
Για το 2021, η κυβέρνηση αναμένει ότι το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στα 688 δισ. ελβετικά φράκα, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 725 δισ. ελβετικά φράγκα.
«Κατά κεφαλήν, η κάμψη θα είναι τόσο κακή όσο στα μέσα της δεκαετίας του 1970, αν όχι χειρότερα», δήλωσε ο κυβερνητικός οικονομολόγος Ronald Indergand και συμπλήρωσε «θα χρειαστούν χρόνια για να ξεπεραστεί αυτό.
Η οικονομία θα επανέλθει στο προηγούμενο επίπεδο το 2022».
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρειαστεί χρόνος για να ξεπεραστεί πλήρως ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην ελβετική οικονομία, καθώς η ανεργία αυξήθηκε και το εμπόριο σταμάτησε λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
«Το χρέος της κυβέρνησης θα αυξηθεί.
Θα αυξηθεί και το χρέος των εταιρειών και των νοικουκριών, κάτι που θα συμβάλλει στη μείωση των δαπανών και της οικονομικής ανάπτυξης» δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης