Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έτοιμη η εφαρμογή smartphone για τον εντοπισμό ατόμων που κινδυνεύουν από κορωνοϊό

Γερμανία: Έτοιμη η εφαρμογή smartphone για τον εντοπισμό ατόμων που κινδυνεύουν από κορωνοϊό
Η εφαρμογή βασίζεται στην τεχνολογία bluetooth και στη δημιουργία της συμμετείχαν Deutsche Telekom και SAP
Η εφαρμογή smartphone για τον εντοπισμό μολύνσεων από κορωνοϊό στη Γερμανία είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει αυτήν την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn την Κυριακή (14/6/2020).
Μετά από καθυστερήσεις για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία bluetooth θα λειτουργήσει στη σωστή απόσταση, η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εφαρμογή θα είναι ένα ζωτικό εργαλείο για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.
«Έρχεται αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο Spahn στην τηλεόραση ARD, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν ότι η εφαρμογή θα ξεκινήσει την Τρίτη (16/6), σημειώνει το Reuters.
Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την εγγύτητα του bluetooth για τον εντοπισμό και την επαφή ατόμων που κινδυνεύουν από μόλυνση από και δεν βασίζεται σε κεντρική βάση δεδομένων.
Συμμετείχαν η Deutsche Telekom και η εταιρεία λογισμικού SAP.
Η Ιταλία ξεκίνησε μια παρόμοια εφαρμογή την περασμένη εβδομάδα.
Ο Spahn παρότρυνε επίσης τους ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν διακοπές μετά την άρση των ευρωπαϊκών συνοριακών ελέγχων τη Δευτέρα (15/6) να είναι προσεκτικοί και να διερωτηθούν, αν το ταξίδι τους είναι πράγματι απαραίτητο.
Τη Δευτέρα, η Γερμανία αίρει την προειδοποίηση για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Βρετανία και θα την αντικαταστήσει με συγκεκριμένες ταξιδιωτικές οδηγίες για μεμονωμένες χώρες και περιοχές.
«Χρειαζόμαστε τη σωστή ισορροπία», δήλωσε ο Spahn, προσθέτοντας ότι τα πρόσφατα κρούσματα στη Γερμανία μετά από μαζικές συγκεντρώσεις και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις είχαν προκαλέσει ταχεία εξάπλωση του ιού.
Χάρη σε δοκιμές μεγάλης κλίμακας, ένα ισχυρό σύστημα υγείας και μέτρα lockdown που εισήχθησαν στα μέσα Μαρτίου, η Γερμανία έχει διατηρήσει τον αριθμό των θανάτων από το Covid -19 σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης