Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα ελπίζει στον τουρισμό για να περιορίσει τις συνέπειες από το lockdown

Reuters: Η Ελλάδα ελπίζει στον τουρισμό για να περιορίσει τις συνέπειες από το lockdown
Το lockdown έφερε σε αδιέξοδο τους τομείς της παροχής υπηρεσιών και του τουρισμού και η Ελλάδα αναμένει ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί έως και 13% το 2020
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες η Ελλάδα ανοίγει και πάλι τα κυριότερα αεροδρόμιά της για τις διεθνείς πτήσεις τη Δευτέρα 15 Ιουνίου αναφέρειτο Reuters σε δημοσίευμά του για την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2020 εν μέσω του Covid – 19.
Όπως σημειώνει το Reuters, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ελλάδας, ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για το μεσογειακό κράτος, το οποίο εξήλθε από μία δεκαετή κρίση χρέους το 2018.
To δημοσίευμα «φιλοξενεί» τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Σαντορίνη το Σάββατο 13 Ιουνίου.
«Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ στη Σαντορίνη… για να στείλουμε ένα μήνυμα: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, θέτοντας την ασφάλεια και την υγεία τους ως νούμερο ένα προτεραιότητα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Διάσημο για τα ηλιοβασιλέματα και τις μαύρες αμμώδεις παραλίες του, το ηφαιστειακό νησί της Σαντορίνης προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.
Η Ελλάδα έχει αυξήσει τον αριθμό του ιατρικού προσωπικού στα δημοφιλή νησιά της, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φορώντας μια χειρουργική μάσκα, επισκέφθηκε επίσης ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς στη Σαντορίνη.
Η χώρα θα διεξάγει τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους επισκέπτες που φτάνουν από αεροδρόμια που θεωρούνται υψηλού κινδύνου από τον οργανισμό αεροπορικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA), αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 15/6.
Οι επισκέπτες θα τίθενται σε καραντίνα έως και για 14 ημέρες, ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ.
Οι επιβάτες που θα φτάνουν από όλα τα άλλα αεροδρόμια θα υποβάλλονται δειγματοληπτικά σε ελέγχους.
Περίπου 33 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2019, δημιουργώντας έσοδα 19 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία που επιβλήθηκαν τον Μάρτιο βοήθησαν την Ελλάδα να περιορίσει την εξάπλωση των μολύνσεων Covid -19 σε πάνω από 3.000 κρούσματα, έναν σχετικά χαμηλό αριθμό σε σύγκριση με άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο το lockdown έφερε σε αδιέξοδο τους τομείς της παροχής υπηρεσιών και του τουρισμού και τώρα η Ελλάδα αναμένει ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί έως και 13% το 2020, καταλήγει το δημοσίευμα του Reuters.

Image

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης