Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Συμβόλαιο με την Astrazeneca για την προμήθεια της Ευρώπης με το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Συμβόλαιο με την Astrazeneca για την προμήθεια της Ευρώπης με το εμβόλιο
Το συμβόλαιο αφορά 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου
Η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία υπέγραψαν συμβόλαιο με την Astrazeneca για την προμήθεια Ευρωπαίων πολιτών με του εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε το Σάββατο (13/6/2020) ο Ιταλόας υπουργός Υγείας.
Το συμβόλαιο αφορά 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του οποίου η φάση πειραματισμού έχει ήδη προχωρήσει και αναμένεται να τερματιστεί το Φθινόπωρο, δήλωσε ο Roberto Speranza.
Πρόσθεσε ότι μια πρώτη παρτίδα δόσεων θα είναι διαθέσιμη έως το τέλος του 2020.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ να διαπραγματευτεί την αγορά υποσχόμενων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, σημειώνει το Reuters.
Η AstraZeneca κατέληξε σε διάφορες συμφωνίες παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της παραγωγής 2 δισεκ. δόσεων του εμβολίου, περιλαμβανομένων δύο κοινοπραξιών με την υποστήριξη του Bill Gates και μιας συμφωνίας ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή για τον Covid -19, την πολύ μεταδοτική αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
«Πολλές χώρες στον κόσμο έχουν ήδη εξασφαλίσει εμβόλια.
Η Ευρώπη δεν το έχει κάνει ακόμη. Η ταχεία συντονισμένη δράση μιας ομάδας κρατών μελών θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για όλους τους πολίτες της ΕΕ σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn.

Σε συνομιλίες με Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία και Ιαπωνία

Η AstraZeneca βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ιαπωνία, την Ρωσία, την Βραζιλία και την Κίνα με θέμα την υπογραφή συμφωνιών για την προμήθεια του πειραματικού της εμβολίου για την Covid-19, καθώς ετοιμάζεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης των δοκιμών.
Η βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ενέκρινε την έναρξη της Φάσης III των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca, αφού οι μελέτες έδειξαν επαρκή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο εκτελεστικός διευθυντής Pascal Soriot.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης