Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Sisi - Macron για τις εξελίξεις στη Λιβύη - Η Γαλλία στηρίζει την πρωτοβουλία της Αιγύπτου

Επικοινωνία Sisi - Macron για τις εξελίξεις στη Λιβύη - Η Γαλλία στηρίζει την πρωτοβουλία της Αιγύπτου
Η πρόταση της Αιγύπτου, που έγινε την 6η Ιουνίου από τον Sisi, είναι να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να αναδειχθεί με εκλογές νέο κυβερνητικό σχήμα στη Λιβύη
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον  πρόεδρο της Αιγύπτου Al Sisi είχε ο γάλλος πρόεδρος Macron δηλώνοντας την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας της Αιγύπτου για τον τερματισμό της κρίσης στη γειτονική της χώρα της βόρειας Αφρικής, κατά την ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος Sisi ενημέρωσε τον γάλλο ομόλογό του για τις συνεχιζόμενες αιγυπτιακές προσπάθειες επίτευξης πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Λιβύη υπό το φως της "Διακήρυξης του Καΐρου", ανέφερε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας πρέσβης Basham Randi.
Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε τη Διακήρυξη του Καΐρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για τη δρομολόγηση πολιτικής λύσης και επαινώντας τις προσπάθειες της Χώρας του Νείλου για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη, πάντα κατά την αιγυπτιακή πλευρά.
Η πρόταση της Αιγύπτου, που έγινε την 6η Ιουνίου από τον Sisi, είναι να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να αναδειχθεί με εκλογές νέο κυβερνητικό σχήμα στη Λιβύη.
Το Κάιρο εξάλλου την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τον συντονισμό τους για να τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις της Διακήρυξης του Καΐρου, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Halifa Haftar στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των παραστρατιωτικών οργανώσεων.
Μέχρι σήμερα, την αιγυπτιακή πρόταση αντιμετωπίζουν ευνοϊκά οι ΗΠΑ, η Ρωσία, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία.
Οι πρόεδροι Αιγύπτου και Γαλλίας συζήτησαν επίσης την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε διάφορους τομείς και των "εξαιρετικών σχέσεων" των δύο χωρών, κατέληξε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης