Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Δεν θα ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

Gove (Βρετανία): Δεν θα ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit
Ο επικεφαλής του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου τόνισε ότι το 2021 το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακτήσει την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία του
Την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην αιτηθεί παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα (12/6) ο επικεφαλής του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, Michael Gove, διευκρινίζοντας ότι η χώρα θα ανακτήσει το 2021 την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της.
Ειδικότερα, ο κ. Gove δήλωσε ότι «επιβεβαίωσα και επίσημα πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να παρατείνει τη μεταβατική περίοδο», τονίζοντας παράλληλα ότι «η στιγμή της παράτασης έχει πλέον περάσει».
«Την 1η Ιανουαρίου του 2021 θα ανακτήσουμε τον έλεγχο και θα ανακτήσουμε την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία μας», υπογράμμισε ο κ. Gove, ο οποίος χαρακτήρισε ως «εποικοδομητική» της συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maros Sefcovic.
Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η συνάντηση με τον κ. Gove ήταν «θετική», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πραγματα που πρέπει να γίνουν, ενώ επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει «ανοιχτή» σε μία παράταση της μεταβατικής περιόδου.
«Πρέπει να υπογραμμίσω ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα και χαίρομαι που στο τέλος των συζητήσεών μας καταλήξαμε επίσης σε κάποια θετικά αποτελέσματα, τα οποία πιστεύω ότι θα ανοίξουν τον δρόμο για την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά οκ κ. Sefcovic.
«Ωστόσο, έχοντας περίπου έξι μήνες μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου, εξακολουθούμε να έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, και ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Mark Drakeford, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, καλώντας τον να αιτηθεί παράταση της μεταβατικής περιόδου, καθώς θα ήταν «εξαιρετικά απερίσκεπτο» να ολοκληρωθεί η μετάβαση το νέο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης