Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή στάσης από Orban (Ουγγαρία): Στηρίζω το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά χρειάζεται δουλειά για να συμφωνηθεί η δίκαιη κατανομή του

Αλλαγή στάσης από Orban (Ουγγαρία): Στηρίζω το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά χρειάζεται δουλειά για να συμφωνηθεί η δίκαιη κατανομή του
Η Ουγγαρία αποφάσισε τελικά να στηρίξει την πρόταση της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης
Σε αλλαγή στάσης όσον αφορά την πρόταση της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ προχωρά η Ουγγαρία που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ιδιαίτερα σκεπτική επισημαίνοντας ότι δεν είναι προς το συμφέρον της.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Viktor Orban, επισημαίνει ότι τελικά θα στηρίξει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει από κοινού ένα Ταμείο Ανάκαμψης αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά ώστε να συμφωνηθεί η δίκαιη κατανομή του.
Παρ' όλου που η ιδέα ανάληψης κοινού χρέους είναι «εντελώς αντίθετη με τον ουγγρικό τρόπο σκέψης» η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει, ιδίως για να βοηθήσει ορισμένες νότιες χώρες των οποίων το χρέος κινδυνεύει να εκτροχιαστεί μετά την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε ο Orban.
«Πρέπει να παραδεχτώ, αν και ανατριχιάζω στη σκέψη, ότι κάποια στιγμή, κατ' εξαίρεση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο.
Αλλά τα χρήματα πρέπει να κατανεμηθούν δίκαια.
Δεν μπορείτε να εξαπατήσετε την Κεντρική Ευρώπη, δεν είμαστε ανόητοι» είπε ο Orban.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των χωρών του Βίσεγκραντ, όπου περιλαμβάνονται η Τσεχία, Πολωνία και η Σλοβακία, συμφώνησαν σε κοινή θέση όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη (11/6/2020).
Πάντως, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών της ΕΕ θα αρχίσουν επίσημα στις 19 Ιουνίου, αν και οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν έως τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης