Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ τείνουν να καταστρέφουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις προκειμένου να επικρατήσουν στις εκλογές

Κρεμλίνο: Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ τείνουν να καταστρέφουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις προκειμένου να επικρατήσουν στις εκλογές
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι οι προεκλογικές καμπάνιες στις ΗΠΑ κινούνται γύρω από τις διμερείς σχέσεις Ουάσιγκτον και Μόσχας
Στο γεγονός ότι οι πολιτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να καταστρέφουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις προκειμένου να επικρατήσουν στις εκλογές, αναφέρθηκε σήμερα (11/6) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τις τελευταίες κυρώσεις που πρότεινε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov ανέφερε ότι «σε γενικές γραμμές, καθώς εξελίσσονται οι προεκλογικές καμπάνιες στις ΗΠΑ, η χώρα μας και οι σχέσεις Ρωσίας και Αμερικής γίνονται συνήθως η ιερή θυσία που πρέπει να κάνουν οι Αμερικανοί πολιτικοί εάν θέλουν να καταγράψουν κάποια επιτυχία στο ζήτημα των εκλογών».
Παράλληλα, o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία γνωρίζει για την πρόταση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η σχετική πρόταση δεν θα υλοποιηθεί.
«Ακολοθούμε τις αναφορές σχετικά με τέτοιες δηλώσεις και τέτοιες προτάσεις που σχετίζονται με τις νέες κυρώσεις», ανέφερε ο κ. Peskov, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θεωρούμε πως οι περιορισμοί αυτού του είδους είναι παράνομοι, με βάση το διεθνές δίκαιο».
«Φυσικά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε τη δυασρέσκειά μας σχετικά με αυτή την αναδυόμενη νέα ώθηση που ορισμένα άτομα προσπαθούν να δώσουν στην πολιτική των ΗΠΑ», επεσήμανε ο προεδρικός εκπρόσωπος, καθιστώντας σαφές ότι «αυτό δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμβάλλει στην ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων».
«Ελπίζουμε ότι αυτά τα σχέδια θα παραμείνουν απλά δηλώσεις και δε θα υλοποιηθούν με κάποιον τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Peskov, ενώ τόνισε ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι πολιτκοί των ΗΠΑ είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τις σχέσεις με τη ΡΩσία εν μέσω της τρέχουσας προεκλογικής καμπάνιας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης