Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit - Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Βρετανία: Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit - Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Ο επικεφαλής του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, Michael Gove, τόνισε ότι η παράταση της μεταβατικής περιόδου απλώς θα καθυστερήσει την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της χώρας
Τη θέση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να αποδεχθεί παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit διατύπωσε για ακόμα μία φορά ο επικεφαλής του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, Michael Gove, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιταυχθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, ο κ. Gove, μιλώντας ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, κατέστησε σαφές ότι «η μεταβατική περίοδος για το Brexit ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2020», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία παράταση».
«Έχουμε υποχρέωση με βάση το δίκαιο της χώρα να μην αποδεχθούμε παράταση», δήλωσε ο κ. Gove, ο οποίος τόνισε ότι «η επέκταση απλά θα καθυστερήσει τη στιγμή που θέλουμε να επιτύχουμε και για την οποία ψήφισε η χώρα, δηλαδή την οικονομική και πολτική μας ανεξαρτησία».
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις δύο πλευρές να επικεντρώνονται επί του παρόντος στην επίτευξη μίας συμφωνίας για το εμπόριο.
Ωστόσο ο κ. Gove ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί καμίας πρόοδος στους βασικούς τομείς των διαπραγματεύσεων για το Brexit, όπως είναι αυτοί της αλιείας και του ισότιμου ανταγωνισμού».
«Και οι δύο πλευρές συμμετείχαν εποικοδομητικά στις συνομιλίες, ωστόσο δεν υπήρξε πρόοδος στους πιο δύσκολους τομείς όπου υπάρχουν μερικές από τις κύριες διαφορές», τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων Λονδίνου και Βρυξελλών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Matt Hancock, ανέφερε ότι η εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα βασίζεται στα πολύ λογικά αιτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, παραμένει δυνατή.
«Ευελπιστώ σε μεγάλο βαθμό ότι θα αποφευχθεί η περίπτωση της μη συμφωνίας εφόσον οι δύο πλευρές μπορέσουν να συνεργαστούν», επεσήμανε ο κ. Hancock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης