Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Η εκτόξευση των δαπανών στην Ευρώπη πρέπει να προσωρινή

Rehn (ΕΚΤ): Η εκτόξευση των δαπανών στην Ευρώπη πρέπει να προσωρινή
Ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε ότι η αύξηση των δαπανών λόγω του κορωνοϊού δεν πρέπει να είναι μόνιμες
Την άποψη ότι η εκτόξευση των δαπανών στην Ευρώπη είναι απαραίτητη αλλά πρέπει να είναι προσωρινή καθώς κάποιες χώρες-μέλη της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα με τη συγκράτηση του χρέους τους, εξέφρασε ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Olli Rehn.
Τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έβαλε λουκέτο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι κυβερνήσεις καταγράφουν ελλείμματα ρεκόρ ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και την παραγωγική ικανότητα μέχρι την επανεκκίνηση των οικονομιών.
«Τα οικονομικά κάποιων χωρών έχουν επιδεινωθεί τόσο πολύ από την κρίση που η ικανότητα τους για στήριξη της παραγωγής και της απασχόλησης έχει τεθεί σε κίνδυνο, τροφοδοτώντας απλώς μακροπρόθεσμες προκλήσεις στα δημόσια οικονομικά» δήλωσε ο Rehn.
«Η κρίση του κορωνοϊού δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία για μόνιμη αύξηση των δημόσιων δαπανών που θα επιδεινώσουν περαιτέρω ένα ήδη σημαντικό κενό βιωσιμότητας», δήλωσε ο Ρεν.
Σημειώνεται ότι το χρέος της Ιταλίας αναμένεται να προσεγγίσει το 160% του ΑΕΠ έως το τέλος του τρέχοντος έτους, δημιουργώντας αμφιβολίες μεταξύ των επενδυτών για τη μακροπρόθεσμα βιωσιμότητα του χρέους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης