Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διευρύνθηκε στα 5,02 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας τον Απρίλιο του 2020

Γαλλία: Διευρύνθηκε στα 5,02 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας τον Απρίλιο του 2020
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα περιοριστεί στα 3 δισ. ευρώ
Σημαντική διεύρυνση κατέγραψε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (9/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η πτώση των εξαγωγών αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη που σημειώθηκε στις εισαγωγές.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης υποχώρησαν στα 23,7 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 35,1 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 28,7 δισ. ευρώ, έναντι 38,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας να διαμορφωθεί στα 5,02 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 3,22 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, αντιστρέφοντας τη μείωση που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο.
Μάλιστα, τα στοιχεία της γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω μείωση του εμπορικού ελλείμματος, στα 3 δισ. ευρώ.
Η σημαντική μείωση των εμπορικών συναλλαγών της Γαλλίας κατά τους τελευταίους δύο μήνες οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των περισσότερων χωρών παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
Το ισοζύγιο στον τομέα καταναλωτικών αγαθών παρουσίασε έλλειμμα, εξαιτίας της σημαντικής πτώσης των εξαγωγών για τον Απρίλιο, ενώ διεύρυνση κατέγραψε το έλλημμα στον τομέα των κεφαλαιουχικών αγαθών, καυρίως λόγω της πτώσης που σημειώθηκε στις εξαγωγές προϊόντων της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, το έλλημα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 5,4 δισ. ευρώ για τον Απρίλιο του 2020 έναντι ελλείμματος 2,8 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, το έλλειμμα στον τομέα της ενέργειας διευρύνθηκε στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ ο κλάδος υπηρεσιών παρουσίασε έλλειμμα 500 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, εξαιτίας του ισχυρού πλήγματος που δέχθηκε ο ταξιδιωτικός τομέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης