Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε ο χρυσός μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +1,3% και τα 1.705 δολ. ανά ουγγιά

Ανέκαμψε ο χρυσός μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +1,3% και τα 1.705 δολ. ανά ουγγιά
Την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών
Άνοδο σημείωσε η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι για να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο απαιτείται περαιτέρω βοήθεια από τις δημοσιονομικές και νομισματικές αρχές.
Ως εκ τούτου, ενισχύεται το σενάριο πως σε μεσοπρόθεσμη βάση η τιμή του χρυσού θα σημειώσει άνοδο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 ενισχύθηκε κατά +1,3% στα 1.705,10 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας αγγίξει την περασμένη εβδομάδα στα 1.683 δολ. υποχωρώντας κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 1.690 δολ.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -1,15% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,32 γεν, ενώ και ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,32%, στις 96,612 μονάδες.
Οι επενδυτές απομακρύνθηκαν την Παρασκευή (5/6) από το ασφαλές «καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου, μετά τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι τον Μάιο δημιουργήθηκαν 2,5 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 7,5 εκατ. θέσεις.
Την ίδια στιγμή, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα διαμορφώθηκε στο 13,3% για τον Μάιο, έναντι 14,7% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 19,5%, γεγονός που υποδεικνύει ότι η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάκαμψης.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη (10/6), αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Τράπεζα το επόμενο διάστημα.
Παρά την πτώση της περασμένης εβδομάδας, ορισμένοι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι το ράλι στο πολύτιμο μέταλλο θα συνεχιστεί, με την επικεφαλής αναλύσεων της INTL FCStone, Rhona O’Connell, να δηλώνει ότι «εξακολουθούμε να έχουμε οικονομική αβεβαιότητα, εμπορικές εντάσεις και προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Μακροπρόθεσμα, οι επιδράσεις στον χρυσό είναι αδιαμφισβήτητα περισσότερο θετικές παρά αρνητικές», πρόσθεσε η κα O’Connell.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ερευνών της Prithvi Finmart, Manoj Jain, εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού θα παρουσιάσει υψηλή μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, με το ανώτερο επίπεδο αντίστασης να ορίζεται στη ζώνη των 1.700 με 1.714 δολ. ανά ουγγιά.
Στον αντίποδα, ο ίδιος προβλέπει ότι «εάν οι τιμές διατηρηθούν κάτω από τα 1.684 δολ. τότε θα μπορούσαν να εμφανίσουν περαιτέρω αδυναμία προς τη ζώνη των 1.672-1658 δολ. ανά ουγγιά».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύσθηκε κατά +2,4% στα 17,893 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020, στο +3,7% και τα 861,2 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια στιγμή, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +4,3% στα 2.036,90 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης