Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Απαράδεκτη η βία σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Απαράδεκτη η βία σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων
Είναι απαραίτητο να επιτρέπεται στους ανθρώπους να διαδηλώνουν ελεύθερα, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών
Η βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, είτε στις ΗΠΑ είτε αλλού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian σε συνέντευξή του.
Ερωτηθείς για τις διαμαρτυρίες και  τις ταραχές που συγκλόνισαν αμερικανικές πόλεις μετά το θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού George Floyd κράτηση στη Μινεάπολη, ο Le Drian είπε στην «Le Telegramme» ότι είναι απαραίτητο να επιτρέπεται στους ανθρώπους να διαδηλώνουν ελεύθερα.
«Οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών ή δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, στις Ηνωμένες Πολιτείες ή αλλού», είπε ο Le Drian στη γαλλική εφημερίδα.
Ο Le Drian επανέλαβε επίσης την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να υπερασπιστεί την πρόσβαση στα βρετανικά νερά για τους Γάλλους αλιείς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αλιεία είναι ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα στις  διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία νέων δεσμών μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, μετά την  αποχώρηση του Λονδίνου από την Ένωση.
«Υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα: η πρόσβαση των αλιέων μας στα βρετανικά ύδατα σε συνθήκες που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις υπάρχουσες», δήλωσε ο Le Drian.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης