Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Με «σκυλιά και όπλα» θα υποδεχόμασταν τους διαδηλωτές στον Λευκό Οίκο

Trump: Με «σκυλιά και όπλα» θα υποδεχόμασταν τους διαδηλωτές στον Λευκό Οίκο
Ο Λευκός Οίκος σφραγίστηκε όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην περιοχή.
«Tα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για την δολοφονία του George Floyd από λευκό αστυνομικό, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη, όπως έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Σε μία σειρά από tweet, ο Trump φάνηκε επίσης να καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου (30/5) λέγοντας: «Απόψε, υποθέτω ότι είναι νύκτα MAGA στον Λευκό Οίκο;» (σ.σ. MAGA «Make America Great Again»)
Ο Λευκός Οίκος σφραγίστηκε  το βράδυ της Παρασκευής (29/5/2020) όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην περιοχή.
Αφού αρχικά αποχώρησαν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία. Τελικά η διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο διαλύθηκε νωρίς το πρωί.
Ο Trump επαίνεσε τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένη με την φύλαξη του Λευκού Οίκου:
«Και πολύ πρώτοι. Ήμουν μέσα, παρακολουθούσα κάθε κίνηση, και δεν θα μπορούσα να έχω αισθανθεί πιο ασφαλής».
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε την δήμαρχο της Ουάσινγκτον Muriel Bowser (μαύρη και Δημοκρατική) ότι αρνήθηκε να στείλει αστυνομία για να βοηθήσει την Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου.
Στην πραγματικότητα όμως, αστυνομική δύναμη της πόλης Ουάσινγκτον είχε αναπτυχθεί στον χώρο και βοήθησε στον έλεγχο της δεύτερης συγκέντρωσης έξω από τον Λευκό Οίκο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης