Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Γαλλία: Άνοιξαν πάρκα και δημόσιοι κήποι στο Παρίσι – Σε ισχύ οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης

Κορωνοϊός - Γαλλία: Άνοιξαν πάρκα και δημόσιοι κήποι στο Παρίσι – Σε ισχύ οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης
Tο Παρίσι είναι μια από τις τελευταίες περιοχές της Γαλλίας που χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό
Άνοιξαν σήμερα, Σάββατο 30/5, τα πάρκα και οι δημόσιοι κήποι στο Παρίσι, όπου οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν σε ισχύ.
Στα πάρκα, όπου συνέρρευσαν σήμερα οι πολίτες του Παρισιού, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική και  πιθανολογείται να γίνει σύντομα υποχρεωτική,  καθώς οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση για τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων.
Μετά από σχεδόν 11 εβδομάδες καραντίνας, αρκετοί Παριζιάνοι επισκέφτηκαν σήμερα τα πάρκα και τους δημόσιους κήπους,  που τελικά άνοιξαν νωρίτερα, αφού  ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 2 Ιουνίου.
Μάλιστα, η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της τον επόμενο  μήνα,    άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τα πάρκα μετά την χαλάρωση της καραντίνας στις 11 Μαϊου.
Σημειώνεται ότι το Παρίσι είναι μια από τις τελευταίες περιοχές της Γαλλίας που χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.
Η Γαλλία, μια από τις περισσότερο πληγείσες από τον κορωνοϊό χώρες της Ευρώπης, έχει καταγράψει πάνω από 186.000 κρούσματα και 28.717 θανάτους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης