Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα αγοράζει ακριβή βραζιλιάνικη σόγια – Σε απόγνωση οι καλλιεργητές των ΗΠΑ

H Κίνα αγοράζει ακριβή βραζιλιάνικη σόγια – Σε απόγνωση οι καλλιεργητές των ΗΠΑ
Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ - Κίνας, με το Πεκίνο να αθετεί τους όρους της μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας, αγοράζοντας βραζιλιάνικη σόγια
Άλλο ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τη Χώρα του Δράκου να προβαίνει σε αθρόες αγοράς βραζιλιάνικης σόγιας, αντί της φθηνότερης των ΗΠΑ, προκαλώντας τεράστια απογοήτευση στους Αμερικανούς καλλιεργητές.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, o μεγαλύτερος εισαγωγέας σόγιας στον κόσμο, η Κίνα, προέβη στην αγορά 10 τεράστιων φορτίων σόγια από τη Βραζιλία τις προηγούμενες ημέρες, παρά τις υψηλές τιμές, κάτι που υποδηλώνει πως η Κίνα λαμβάνει αποστάσεις από τις ΗΠΑ.
Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, παρότι την Τρίτη 26 Μαΐου το Πεκίνο υπέβαλε προσφορά αγοράς σόγιας από τις ΗΠΑ, κατά τη διενέργεια της αγοροπωλησίας μία ημέρα μετά, στις 27 Μαΐου, οι εκπρόσωποι του κινεζικού κράτους απουσίασαν.
Ακόμα και αν η βραζιλιάνικη σόγια είναι ακριβότερη, η Κίνα εξασφαλίζει πως θα έχει αποθέματα, σε περίπτωση κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.
Το μεγαλύτερο μέρος της σόγιας που πωλήθηκε από τη Βραζιλία στην Κίνα ήταν για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με ορισμένες συμφωνίες να εκτείνονται τον Οκτώβριο.
Στο μεταξύ, απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των Αμερικανών καλλιεργητών, που βλέπουν ήδη τα αποθέματά τους να διευρύνονται, λόγω της έλλειψης ζήτησης από την Κίνα.
Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της προηγούμενης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, το Πεκίνο επρόκειτο να διαθέσει 36,5 δισεκατομμύρια σε αμερικανικά γεωργικά προϊόντα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης