Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis για Ταμείο Ανάκαμψης: Είναι απαραίτητη η συμφωνία τους επόμενους μήνες

Dombrovskis για Ταμείο Ανάκαμψης: Είναι απαραίτητη η συμφωνία τους επόμενους μήνες
Κομισιόν παρουσίασε την πρόταση της για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ εκ των οποίων 500 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ δάνεια
Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμφωνήσει για τα επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την Κομισιόν εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
«Η συμφωνία δεν πρέπει να καθυστερήσει» δήλωσε μιλώντας στο CNBC και συμπλήρωσε «χρειαζόμαστε μια συμφωνία τους επόμενους μήνες».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία αναμένεται να λάβουν σημαντικά ποσά.
«Αλλά θα έλεγα ότι δεν θα μείνει κάποια χώρα πίσω.
Επομένως αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι η ικανότητα των κρατών μελών να αντιδράσουν στην κρίση, είτε οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα χρέους είτε στην περιορισμένη ικανότητα λόγω του χαμηλότερου επιπέδου οικονομικής ανάπτυξης και εισοδήματος», δήλωσε ο Dombrovskis.
«Λαμβάνονται υπόψη όλοι αυτοί οι παράγοντες ώστε τα χρήματα να διατεθούν σε χώρες που τα χρειάζονται περισσότερο» επεσήμανε.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Κομισιόν παρουσίασε την πρόταση της για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ εκ των οποίων 500 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ δάνεια.
Η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης