Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ευεργετική δράση της υδροξυχλωροκίνης

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ευεργετική δράση της υδροξυχλωροκίνης
«Δεν συνιστούμε ούτε τη χορήγηση ούτε τη λήψη της υδροξυχλωροκίνης ή της χλωροκίνης» ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν δείχνουν πως η φαρμακευτική ουσία υδροξυχλωροκίνη έχει ευεργετική δράση, υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αμφισβητώντας ευθέως την αποτελεσματικότητά της.
Όπως επεσήμανε εις εκ των επικεφαλής του Οργανισμού, ο δρ Mike Ryan, «δεν συνιστούμε ούτε τη χορήγηση ούτε τη λήψη της υδροξυχλωροκίνης ή της χλωροκίνης για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, πέραν των στοχευμένων δοκιμών που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο επιστημονικών ερευνών».
Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες ο Οργανισμός ανακοίνωσε την αναστολή δοκιμών με τα εν λόγω φάρμακα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό.
Η ανακοίνωση ήλθε συνεπεία μελέτης που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία ασθενείς που ελάμβαναν υδροξυχλωροκίνη αντιμετώπιζαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα του εν λόγω φαρμάκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωνε ότι ολοκλήρωσε την προληπτική θεραπεία υδροξυχλωροκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης