Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά 16 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο 2020 - Στις 93 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε χαμηλά 16 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο 2020 - Στις 93 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (27/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 93 μονάδες, έναντι 95 μονάδων τον Απρίλιο, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 92 μονάδες.
Ωστόσο, τα στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν περαιτέρω πτώση του δείκτη στις 92 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε κάποια σημαντική αγορά κατέγραψε σημαντική άνοδο στις -45 μονάδες, έναντι -60 μονάδων τον Απρίλιο, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με τον κατάλληλο χρόνο εξοικονόμησης αυξήθηκε στις 23 μονάδες, έναντι 19 μονάδων προηγουμένως.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που μετρά τη μελλοντική οικονομική κατάσταση των καταναλωτών αυξήθηκε στις -20 μονάδες, έναντι -21 μονάδων τον Απρίλιο, ενώ ο αντίστοιχος υποδείκτης για την οικονομική κατάσταση του παρελθόντος υποχώρησε κατά 2 μονάδες, στις -9 μονάδες συνολικά.
Όσον αφορά τον υποδείκτη για το μελλοντικό βιοτικό επίπεδο, αυτός παρέμεινε σττα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από την Insee, ενώ ο υποδείκτης για το βιοτικό επίπεδο του παρελθόντος σημείωσε «βουτιά» στις -48 μονάδες, έναντι -31 μονάδων τον Απρίλιο.
Παράλληλα, οι ανησυχίες των νοικοκυριών για την τάση ανεργίας στη χώρα κατέγραψαν σημαντική άνοδο τον Μάιο, καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 79 μονάδες, έναντι 61 μονάδων προηγουμένως.
Οι καταλανωτές που εκτιμούν ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών ήταν περισσότεροι σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ αντίθετα σημειώθηκε πτώση στον αριθμό των καταναλωτών που αναμένουν αύξηση των τιμών τους επόμενους δώδεκα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης