Τελευταία Νέα
Διεθνή

EasyJet: Αποχωρεί ο CFO - Χατζηιωάννου: Έφυγε ένας αχρείος, θα ακολουθήσουν κι άλλοι

EasyJet: Αποχωρεί ο CFO - Χατζηιωάννου: Έφυγε ένας αχρείος, θα ακολουθήσουν κι άλλοι
H απόφαση του Andrew Findlay να αποχωρήσει από την εταιρεία ήρθε μετά την ψηφοφορία που πραγματοποίησαν οι μέτοχοι της εταιρείας για την απομάκρυνσή του
Tην αποχώρηση του οικονομικού διευθυντή Andrew Findlay τον Μάιο του 2021, ανακοίνωσε η EasyJet, με τον sir Στέλιο Χατζηιωάννου να επιχαίρει, χαρακτηρίζοντάς τον «αχρείο».
Ο ιδρυτής της easyJet,  ήδη από το τέλος Μαρτίου 2020, έχει προχωρήσει σε καταγγελίες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά νέων αεροσκαφών της Airbus από την low cost αεροπορική εταιρεία.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της  ανακοίνωσης της easyJet για την αποχώρηση του CFO της εταιρείας, κ. Andrew Findlay, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας δήλωσε:
«Ο Οικονομικός Διευθυντής της easyJet παραιτήθηκε.
Ένας αχρείος έφυγε, απομένουν δύο που θα φύγουν σύντομα! Δεν προξενεί καμία απορία το ότι οι ανεξάρτητοι μέτοχοι κάνουν πάρτι σήμερα (με τις μετοχές να έχουν άνοδο 17%)!
Πλησιάζουμε στην ακύρωση της συμφωνίας με την Airbus, πράγμα που θα σώσει την easyJet.
Γνωρίζω πλέον ότι ο παραιτηθείς CFO της easyJet, κ. Andrew Findlay, πέταξε με ιδιωτικό jet της εταιρείας LunaJets για να συναντήσει τον γνωστό από τα Panama Papers δικηγόρο κ. Marc Bonnant.
Η πτήση, που πραγματοποιήθηκε με έξοδα της Airbus, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Biggin Hill στο Ν. Λονδίνο και κατέληξε στο αεροδρόμιο Buochs κοντά στη Λουκέρνη στις 16 Νοεμβρίου 2016 (και όχι στις 17).
Θα αναζητήσω σύντομα μάρτυρες για τις ανάγκες της έρευνας, ωστόσο πιστεύω ότι στο κρυφό δείπνο ήταν επίσης παρών και ο ελληνικής καταγωγής κ. Κίμων Σωτηρόπουλος, στέλεχος της Airbus.
Υπάρχουν μήπως μάρτυρες της συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Findlay, Bonnant και Σωτηρόπουλου;».
Σημειώνεται ότι η απόφαση του Andrew Findlay να αποχωρήσει από την εταιρεία ήρθε μετά την ψηφοφορία που πραγματοποίησαν οι μέτοχοι της εταιρείας για την απομάκρυνσή του όπως επίσης και για την απομάκρυνση του προέδρου John Barton, του διευθύνοντος συμβούλου Johan Lundgren και του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού διευθυντή Andreaw Bierwirth, κατόπιν αιτήματος της πλειοψηφίας των μετόχων και του ιδιοκτήτη της εταιρείας Στέλιου Χατζηιωάννου.
Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Χατζηιωάννου είχε καταγγείλει νοθεία στην ψηφοφορία της 22ας Μαϊου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της easyJet.

Η αμοιβή των 5 εκατ.

Ο ιδρυτής της easyJet έχει δηλώσει διατεθειμένος να προσφέρει αμοιβή 5 εκατ. λίρες Αγγλίας, από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον του παράσχει πληροφορίες αναφορικά με τη συμφωνία της αεροπορικής εταιρείας easyJet με την Airbus για την προμήθεια 107 αεροσκαφών.

Σε ανακοίνωσή του στις αρχές Μαϊου ανέφερε τα εξής:

«Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου προτίθεται να προσφέρει αμοιβή 5 εκατ. λίρες Αγγλίας σε μετρητά από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον παράσχει χρήσιμες πληροφορίες που θα επιτρέψουν την ακύρωση της παραγγελίας 107 επιπλέον αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet με συνολικό κόστος 4,5 δισεκ. λιρών, που η easyJet αδυνατεί να πληρώσει».
Όποιος διαθέτει σχετικές πληροφορίες μπορεί να στείλει e-mail με πλήρη εμπιστευτικότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση easyJet-airbus-scandal@stelios.com και ο Sir Στέλιος θα αξιολογήσει τις πληροφορίες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης