Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ η συμφωνία διάσωσης της Lufthansa ύψους 9 δισεκ. ευρώ

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ η συμφωνία διάσωσης της Lufthansa ύψους 9 δισεκ. ευρώ
Μια λεπτομέρεια που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι ένα χρονοδιάγραμμα για την έξοδο της Γερμανίας τη διοίκηση της Lufthansa
Σε συνομιλίες σε επίπεδο ΕΕ βρίσκεται η συμφωνία του γερμανικού κράτους με την αεροπορική εταιρεία Lufthansa ύψους 9 δισεκ. ευρώ για τη διάσωσή της.
Μια λεπτομέρεια που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι ένα χρονοδιάγραμμα για την έξοδο της Γερμανίας τη διοίκηση της Lufthansa από ένα ποσοστό που θα λάμβανε στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, σημειώνει το Bloomberg επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές. 
Η Bild am Sonntag ανέφερε νωρίτερα ότι η Lufthansa θα έχει μπροστά της μία τριετή προθεσμία για την αποπληρωμή του πακέτου ενίσχυσης.
Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας διάσωσης που θα καθιστούσαν τη Γερμανία τον μεγαλύτερο μέτοχο της αεροπορικής εταιρείας έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Η κυβέρνηση είχε ως στόχο να δημοσιοποιήσει την επίσημη προσφορά στην αεροπορική εταιρεία αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά οι συνομιλίες μεταξύ της Γερμανίας, της Lufthansa και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθυστέρησαν αυτό το σχέδιο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η συνεδρίαση της εποπτικής επιτροπής της Lufthansa θα καθυστερήσει έως την Τρίτη από τη Δευτέρα, ανέφερε νωρίτερα η Handelsblatt. Η γερμανική κυβέρνηση έχει χαλαρώσει την απαίτησή της να αποδεχθεί η Lufthansa παράδοση περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε παραγγελίες αεροσκαφών Airbus SE, ανέφερε η εφημερίδα.
H  συμφωνία προβλέπει ότι το γερμανικό κράτος θα συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό 25% συν μία μετοχή και θα διαθέσει και επιπλέον κεφάλαιο, ενώ θα κατέχει και δύο θέσεις στο Εποπτικό Συμβούλιο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης