Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Air France και Renault θα λάβουν κρατική βοήθεια εάν δεχθούν μείωση θέσεων εργασίας

Γαλλία: Air France και Renault θα λάβουν κρατική βοήθεια εάν δεχθούν μείωση θέσεων εργασίας
Οι γαλλικές εταιρείες ζήτησαν κρατική στήριξη για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα που άφησε πίσω του ο covid - 19
Την μείωση του προσωπικού της, απαιτεί η γαλλική κυβέρνηση από την  Air France  και τη Renault, ως προϋπόθεση για να λάβουν κρατική οικονομική βοήθεια.
Οι δύο γαλλικές εταιρείες έχουν προσφύγει σε κρατική στήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που άφησε πίσω του ο covid 19.
Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, η Γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος Élisabeth Borne σημείωσε ότι η αεροπορική πρέπει να μειώσει δραστικά τις πτήσεις εσωτερικού, που σημαίνει δραστική μείωση θέσεων εργασίας, καθώς οι προορισμοί αυτοί εξυπηρετούνται ήδη από άλλα μέσα μεταφοράς, κυρίως από υπερταχείες αμαξοστοιχίες.
Τον περασμένο μήνα η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε στην Air France ένα πακέτο διάσωσης ύψους 7 δισεκ. ευρώ, με απευθείας κρατικό δανεισμό ή με τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του κράτους.
Σε αντάλλαγμα για αυτές τις εγγυήσεις, η αεροπορική εταιρεία δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να μειώσει τις εγχώριες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2024.
Σε ό,τι αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει να αναπτύσσει τις δυνατότητες παραγωγή της στο εξωτερικό, σε αντάλλαγμα για την κρατική στήριξη.
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να δώσει στην εταιρεία δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ με κρατική εγγύηση, ώστε να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κρίση λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Η συμφωνία αυτή ωστόσο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Η Borne είπε επίσης ότι το κράτος σκοπεύει να αυξήσει τις επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα δώσει κίνητρα, ώστε να βοηθήσει τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα να στραφούν προς τις νέες, λιγότερο ρυπογόνες τεχνολογίες. Δεν έδωσε όμως κάποιο χρονοδιάγραμμα, ούτε περισσότερες διευκρινίσεις για το κόστος του σχεδίου αυτού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης