Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθηλωμένες στα ιστορικά χαμηλά οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών - Τι λένε οι αναλυτές

Καθηλωμένες στα ιστορικά χαμηλά οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών - Τι λένε οι αναλυτές
Ο τραπεζικός δείκτης της Ευρωζώνης παραμένει κοντά στα επίπεδα που βρέθηκε κατά το ιστορικό κραχ της 16ης Μαρτίου
Δεν καταγράφουν σημάδια ανάκαμψης οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει καθηλωμένος σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς δεν ακολουθεί τη βελτίωση που καταγράφουν άλλοι κλάδοι, όπως ο τουρισμός, τα ταξίδια και η ενέργεια, σύμφωνα με το Reuters.
Ο τραπεζικός δείκτης της Ευρωζώνης παραμένει κοντά στα επίπεδα που βρέθηκε κατά το ιστορικό κραχ της 16ης Μαρτίου 2020, χάνοντας το bear-market rally το οποίο βοήθησε τις αγορές να διαγράψουν το 50% των απωλειών που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Ενώ οι αναλυτές της Berenberg υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί και επιλεκτικοί σχετικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, η Morgan Stanley σημειώνει σε ανάλυσή της ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται κατά 27% χαμηλότερα του fair value.
Πάντως η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σημειώνει ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν εάν καταγραφεί πρόοδος στο Ταμείο Ανάκαμψης, με φόντο την κοινή γαλλογερμανική πρόταση.
Το βασικό σενάριο της Morgan Stanley προβλέπει υποχώρηση του ιταλικού spread στις 125 μονάδες βάσης έως τα τέλη του 2020, λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.
Η παραπάνω εξέλιξη εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αύξηση 10% στο P/E και ακόμα μεγαλύτερη άνοδο για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης