Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump καταργεί με διάταγμα τη γραφειοκρατία για να φέρει πίσω την ανάπτυξη

ΗΠΑ: Ο Trump καταργεί με διάταγμα τη γραφειοκρατία για να φέρει πίσω την ανάπτυξη
Τέλος σε σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών βάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού
Σε νέα μέτρα για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας ώστε να ξεπεραστεί το πρωτόγνωρο υφεσιακό σοκ το οποίο έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός προσανατολίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει την προσωρινή χαλάρωση της εφαρμογής νόμων και των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε ό,τι αφορά τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να μην αναγκαστούν να κλείσουν.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Donald Trump υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες σε μη εφαρμογή συγκεκριμένης νομοθεσίας και σε απλούστευση κανονισμών για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ο πρόεδρος «καταπολεμά την κρίση όχι παίρνοντας περισσότερες εξουσίες, αλλά δίνοντας την εξουσία στον λαό».
Η απορρύθμιση θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Όταν οι μικρές επιχειρήσεις εργάζονται σκληρά για να συμμορφωθούν με το νόμο, ζητώ από τις υπηρεσίες να αναγνωρίσουν αυτές τις προσπάθειες και να μην επιβάλουν υπερβολικά όταν μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός προσπάθησε καλή τη πίστει να συμμορφωθεί με το νόμο» υποστήριξε ο Donald Trump, συμπληρώνοντας:
«Οι μικρές επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες και ο αμερικανικός λαός είναι αυτοί που πρόκειται να φέρουν πίσω αυτήν την οικονομία και η κυβέρνηση δεν πρέπει να δέσει τα χέρια τους με γραφειοκρατία».
Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι αυτή η δράση θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής ή των μεταφορών.
Ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Russ Vought δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν προβεί σε περισσότερες από 600 απορρυθμιστικές ενέργειες για την καταπολέμηση της πανδημίας και τώρα η κυβέρνηση θα κινηθεί για να καταστήσει μόνιμη «οποιαδήποτε απορρύθμιση δυνατή» προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία.
«Εάν ένας γραφειοκρατικός κανόνας πρέπει να ανασταλεί σε περίοδο κρίσης για να βοηθήσει τον αμερικανικό λαό, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν έχει νόημα να τον διατηρήσουμε» είπε ο κ. Vought.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης