Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο Pompeo μου ζήτησε να αποπέμψω τον Linick - Pompeo: Δεν γνώριζα ότι ερευνά σε βάρος μου

Trump: Ο Pompeo μου ζήτησε να αποπέμψω τον Linick - Pompeo: Δεν γνώριζα ότι ερευνά σε βάρος μου
Ο πρόεδρος Trump επιβεβαίωσε την αποπομπή μετά από απαίτηση του ΥΠΕΞ Pompeo, του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του State Department, ο οποίος δηλώνει άγνοια για την σε βάρος του έρευνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, πως ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να καθαιρέσει τον αξιωματούχο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Trump διέψευσε τις αναφορές ότι ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Steve Linick αποπέμφθηκε επειδή ερευνούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Pompeo χρησιμοποιούσε κρατικούς υπαλλήλους για να του κάνουν διάφορα «θελήματα», όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του ή να παραλαμβάνουν τα ρούχα του από το καθαριστήριο.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έκπληκτος που ο υπουργός Δικαιοσύνης William Barr, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να διερευνήσει τον πρώην πρόεδρο Barack Obama στο πλαίσιο της επανεξέτασης του υπουργείου στον χειρισμό του FBI της έρευνας για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016.
«Εξεπλάγην λίγο από αυτή την δήλωση», τόνισε ο Trump σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Μπαρ «πολύ έντιμο», λέγοντας πως θα αφήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει την όποια απόφαση.
Από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo διέψευσε ότι η αποπομπή του γενικού επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Steve Linick, συνδέεται με μια «πράξη αντιποίνων» επειδή ο τελευταίος είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του.
«Δεν είναι δυνατόν αυτή η απόφαση» για την απομάκρυνση του Linick «να ήταν το αποτέλεσμα αντιποίνων», διαβεβαίωσε ο Pompeo σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post.
«Πολύ απλά, επειδή δεν γνώριζα» ότι γίνεται μια τέτοια έρευνα, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, ο γενικός επιθεωρητής ερευνούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός χρησιμοποιούσε κρατικούς υπαλλήλους για να του κάνουν διάφορα «θελήματα», όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του ή να παραλαμβάνουν τα ρούχα του από το καθαριστήριο.
Όταν ρωτήθηκε από την Post ωστόσο ο Pompeo απέφυγε να διευκρινίσει αν ζήτησε ποτέ από υπαλλήλους του υπουργείου να κάνουν τέτοιου είδους «θελήματα» για τον ίδιο ή για τη σύζυγό του.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης