Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό και στη Βουδαπέστη από τις 18/5

Ουγγαρία: Αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό και στη Βουδαπέστη από τις 18/5
O Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε ότι οι αρχές έχουν καταφέρει να ελέγξουν την εξάπλωση της νόσου και στην πρωτεύουσα
Η Ουγγαρία θα αρχίσει την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό στη Βουδαπέστη από τη Δευτέρα (18/5), αν και οι κάτοικοι που θα επισκέπτονται καταστήματα ή θα μετακινούνται με τα μέσα μεταφοράς, θα πρέπει να φορούν μάσκες.
Δύο εβδομάδες μετά τη χαλάρωση του lockdown σε άλλα μέρη της χώρας, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε ότι οι αρχές έχουν καταφέρει να ελέγξουν την εξάπλωση της νόσου και στην πρωτεύουσα.
«Έχει καταστεί σαφές ότι καταφέραμε να περιορίσουμε την επιδημία και στη Βουδαπέστη», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Επομένως, μπορούμε επίσης να μεταβούμε στη δεύτερη φάση του ανοίγματος στη Βουδαπέστη, προσεκτικά», πρόσθεσε.
Από τις 4 Μαΐου, η κυβέρνηση ήρε ορισμένους περιορισμούς έξω από τη Βουδαπέστη και τα περίχωρά της, επιτρέποντας στα καταστήματα και τις βεράντες εστιατορίων να ανοίξουν ξανά.
Ο προσωπάρχης του Orban, Gergely Gulyas, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ήρθε η ώρα για την άρση των περιορισμών τη Βουδαπέστη, καθώς ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων έχει μειωθεί σημαντικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είχε προηγουμένως διαβουλεύσεις με τους ειδικούς.
Είπε ότι εστιατόρια και καφετέριες θα μπορούν να ανοίξουν ξανά τους εξωτερικούς χώρους τους από τη Δευτέρα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης