Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Όποιος πιστεύει τις κατηγηρίες σε βάρος μου ίσως δεν πρέπει να με ψηφίσει - Εγώ δεν θα με ψήφιζα

Biden: Όποιος πιστεύει τις κατηγηρίες σε βάρος μου ίσως δεν πρέπει να με ψηφίσει - Εγώ δεν θα με ψήφιζα
Η Tara Read κατηγόρησε πρόσφατα τον υποψήφιο των Δημοκρατικών γα σεξουαλική κακοποίηση το 1993 διάστημα που ήταν γραμματέας του
Σε μια αινιγματική δήλωση προχώρησε ο Joe Biden, υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του 2020 και τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση πρώην συνεργάτη του.
"Εάν πίστευα την Tara Read, δεν θα με ψήφιζα. Οπότε όποιος την πιστεύει ίσως δεν πρέπει α με ψηφίσει" δήλωσε ο Biden σε συνέντευξη του στο δίκτυο MSNBC.
Η Tara Read κατηγόρησε πρόσφατα τον υποψήφιο των Δημοκρατικών γα σεξουαλική κακοποίηση το 1993, όσο εργαζόταν στο γραφείο του στη Γερουσία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι " ο Biden έβαλε τα δάκτυλά του μέσα της όταν εκείνη του παρέδωσε μια τσάντα γυμναστηρίου, σε έναν διάδρομο της Γερουσίας".
Ο Biden που έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι η υπόθεση μπορεί να απασχολεί κάποιους ψηφοφόρους και πρότεινε να ψηφίσουν με την καρδιά τους.
Έχει μάλιστα τονίσει ότι δεν θυμάται τη Read, ως υπάλληλό του για διάστημα μικρότερο του ενός έτους το 1993, όταν εκείνος διένυε τη δεύτερη δεκαετία του ως γερουσιαστής.  
Στη συνέντευξη στο MSNBC, ο Biden ζήτησε να έχει δίπλα του τη Stacy Embrams, την Αφροαμερικανή πολιτικό από την Τζόρτζια, το όνομα της οποίας συζητείται για τον ρόλο της υποψήφιας αντιπροέδρου.
O Biden επαίνεσε την ικανότητα της Embrams να περνά τα μήνυμά της και τη μάχη που δίνει για να διευρυνθεί η πρόσβαση στις κάλπες, μετά τα προβλήματα στις ψήφους Αφροαμερικανών στην Τζόρτζια, τα οποία συνέβαλαν στην οριακή ήττα της Embrams στις εκλογές για το αξίωμα του κυβερνήτη της Πολιτείας.
Ζήτημα πρόσβασης στις κάλπες τίθεται και ως προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με τους Δημοκρατικούς να ζητούν υποχρεωτική επιστολική ψήφο. Οι ισχύοντες κανόνες για την επιστολική ψήφο διαφέρουν από Πολιτεία σε Πολιτεία, ενώ ο νόμος που προτείνουν οι Δημοκρατικοί θα καταστήσει υποχρεωτική την εναλλακτική οδό της επιστολικής ψήφου για όλους, όσο μαίνεται η πανδημία του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης