Τελευταία Νέα
Διεθνή

IATA: Τα αεροπορικά ταξίδια δεν θα αποκατασταθούν πλήρως πριν το 2023

IATA: Τα αεροπορικά ταξίδια δεν θα αποκατασταθούν πλήρως πριν το 2023
Ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ επεσήμανε ότι η ζήτηση για τα αεροπορικά ταξίδια έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 90% σε Ευρώπη και ΗΠΑ μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
Τα σημάδια του κορωνοϊού στα αεροπορικά ταξίδια θα είναι ορατά για πολλά έτη ακόμα, προειδοποιεί η ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) εκτιμώντας μάλιστα ότι η κίνηση των επιβατών δεν θα ανακάμψει στα προ κρίσης επίπεδα έως τουλάχιστον το 2023.
«Ζητάμε από τις κυβερνήσεις να τηρήσουν μια σταδιακή προσέγγιση για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας και την επανέναρξη των πτήσεων» δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac ενώ εξέφρασε την ελπίδα κάποιες πτήσεις να επιστρέψουν από το καλοκαίρι.
«Στόχος μας είναι να ανοίξουμε ξανά και να ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου και να ανοίξουμε τις περιφερειακές ή ηπειρωτικές αγορές - όπως η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική ή η Ασία- έως το τρίτο τρίμηνο, και το φθινόπωρο τη διηπειρωτική» επεσήμανε ο ίδιος.
«Έτσι, για το καλοκαίρι, ελπίζουμε ότι θα δείτε τις πτήσεις εντός της Ευρώπης να επιστρέφουν, ελπίζω με ενδιαφέρουσες τιμές και πολύ ασφαλείς διαδικασίες ελέγχου» τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης