Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kushner (ΗΠΑ): Δήλωσή του προκαλεί αμφιβολίες για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο 2020

Kushner (ΗΠΑ): Δήλωσή του προκαλεί αμφιβολίες για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο 2020
Μόνο το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να μεταθέσει τις εκλογές σε άλλη ημερομηνία, ωστόσο μια αμφίσημη δήλωση του γαμπρού του προέδρου Trump, πυροδότησε έντονη συζήτηση
Ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Donald Trump, ο Jared Kushner, προκάλεσε αμφιβολίες σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου, με μια αμφίσημη δήλωση σχετικά με την πιθανή αναβολή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, λόγω της πανδημίας, προτού να ανασκευάσει τα λεγόμενά του λίγο αργότερα.
Μόνο το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να μεταθέσει τις εκλογές σε άλλη ημερομηνία.
Ωστόσο οι δηλώσεις του συζύγου της Ivanka Trump ενέτειναν τις εικασίες γύρω από ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τους Αμερικανούς.
Όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό Time αν μπορεί να δεσμευτεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στην προκαθορισμένη ημερομηνία, ο Kushner, που πιστεύεται ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στον Trump, απάντησε αόριστα: «Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να αποφανθώ για το ένα ή το άλλο, όμως σε αυτό το στάδιο, αυτό προβλέπεται».
Λίγο αργότερα, αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, έδωσε στη δημοσιότητα μια λακωνική ανακοίνωση: «Δεν γνωρίζω να υπήρξε καμία συζήτηση (σ.σ. στον Λευκό Οίκο) με στόχο την προσπάθεια να μετατεθεί η ημερομηνία των προεδρικών εκλογών».
Στα τέλη Απριλίου ο Joe Biden, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Trump θα επιχειρούσε «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» να αναβάλει τις εκλογές.
«Δεν σκέφθηκα ποτέ να αλλάξω την ημερομηνία» του απάντησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
«Γιατί να το κάνω;» διερωτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης