Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το WEF προειδοποιεί: Έως το 2070, το ένα τρίτο του κόσμου θα ζει σε περιοχές τόσο ζεστές όσο η έρημος Σαχάρα

Το WEF προειδοποιεί: Έως το 2070, το ένα τρίτο του κόσμου θα ζει σε περιοχές τόσο ζεστές όσο η έρημος Σαχάρα
To World Economic Forum προειδοποιεί πως το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης θα αναγκαστεί να ζήσει υπό απίστευτες συνθήκες
Αυστηρή προειδοποίηση για την κλιματική αλλαγή απηύθυνε το World Economic Forum (WEF) υποστηρίζοντας ότι 2 δισ. άνθρωποι θα ζήσουν -μέσα σε επόμενα 50 έτη- σε περιοχές που είναι τόσο ζεστές όσο έρημος Σαχάρα.
Η προειδοποίηση ήρθε αφού οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα αναγκαστεί να υπομείνει «απίστευτες» συνθήκες έως το 2070 εάν δεν γίνει αποφασιστικά βήματα για την κλιματική αλλαγή.
Μια ερευνητική ομάδα από επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη ανέλυσε την αύξηση των καιρικών θερμοκρασιών, συγκρίνοντάς τις με τις μέσες κλιματολογικές συνθήκες τα τελευταία 6.000 χρόνια.
Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences την περασμένη εβδομάδα.
Αν δεν γίνουν κινήσεις για την αντιστροφή των ζημιών που προκαλούνται στο περιβάλλον από τα αέρια του θερμοκηπίου, ένας στους τρεις ανθρώπους θα μπορούσε να ζήσει σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες ταιριάζουν με τα πιο καυτά μέρη της Σαχάρας σήμερα, σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα σε δεκαετίες, διαπίστωσαν οι ερευνητές, με τις μέσες θερμοκρασίες για αυτό το ποσοστό του πληθυσμού να αναμένονται άνω των 29 βαθμών Κελσίου.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη στη μελέτη, τις προβλέψεις αύξησης του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σήμερα λιγότερο από το 1% της γης βιώνει αυτήν τη στιγμή αυτό το κλίμα, ανέφεραν οι επιστήμονες - αλλά μέχρι το 2070, σχεδόν το 20% της γης του πλανήτη θα φτάσει σε αυτές τις θερμοκρασίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης