Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου δεν αποτελεί στοιχείο σταθερότητας

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου δεν αποτελεί στοιχείο σταθερότητας
Σφοδρή κριτική ασκεί ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Le Maire στην απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου να δώσει "τελεσίγραφο" στην ΕΚΤ
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Le Maire εκτιμά ότι η απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης να δώσει "τελεσίγραφο" στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητώντας της να αιτιολογήσει την αγορά ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης "δεν αποτελεί στοιχείο σταθερότητας".
"Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης δεν αποτελεί στοιχείο σταθερότητας" αντέδρασε ο Γάλλος υπουργός σε μια ανακοίνωσή του προς τους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες εγγυώνται την ανεξαρτησία της ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ "λαμβάνει τις αποφάσεις της εντελώς ανεξάρτητα και αποφασίζει για τις συνθήκες άσκησης της εντολής της υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ο θεματοφύλακας των συνθηκών", υπογράμμισε.
Ο υπουργός τόνισε ότι επαφίεται στην ΕΚΤ να κρίνει τι είναι αναγκαίο να γίνει όσον αφορά τη νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη, απαντώντας στην απειλή των Γερμανών δικαστών να απαγορεύσουν στη γερμανική κεντρική τράπεζα, την πανίσχυρη Μπούντεσμπανκ, να συμμετάσχει στην αγορά δημοσίου χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης