Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις του Brexit - Πιθανή μία νέα κρίση

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις του Brexit - Πιθανή μία νέα κρίση
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλαδνίας τόνισε ότι μία νέα κρίση στις διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ σοβαρή για τη χώρα
Στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit δεν έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής καμία πρόοδο, αναφέρθηκε σήμερα (5/5) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, προειδοποιώντας ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο μίας νέας κρίσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE, ο κ. Coveney δήλωσε ότι «η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι καλή», με αφορμή τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύεσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο οποίος ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου.
«Εάν δεν επιτευχθεί μία σημαντική πρόοδος σε αυτούς τους γύρους διαπραγματεύσεων, τότε νομίζω ότι οτι θα φτάσουμε σε μία ακόμα κρίση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, η οποία θα είναι πάρα πολύ σοβαρή για την Ιρλανδία», πρόσθεσε ο κ. Coveney.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας πραγματοποίησε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιμείνει σε ορισμένα ζητήματα προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στην εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.
«Είχαμε καλές συνομιλίες με τον Michel Barnier σχετικά με τις προετοιμασίες για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία», δήλωσε ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ θα επιμείνει στην παράλληλη πρόοδο των ίσων όρων ανταγωνισμού, της διακυβέρνησης και της αλιείας προκειμένου να προχωρήσει μία εμπορική συμφωνία».
«Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου για τα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας είναι επίσης σημαντική για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Coveney, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο χρόνος διαπραγματεύσεων είναι περιορισμένος και ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά.
Σημείωνεται ότι το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες ξεκινήσαν στα τέλη Απριλίου τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιασκέψεων, και οποίος αναμένεται να έχει συνολική διάρκεια τριών εβδομάδων.
Παράλληλα, τα επόμενα στάδια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα Μαΐου και τις αρχές Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης