Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Υποχώρηση κατά 33% των καθαρών εσόδων - Τα 3 μεγάλα «σημάδια» του κορωνοϊού στον ισολογισμό

tags :
BNP Paribas: Υποχώρηση κατά 33% των καθαρών εσόδων - Τα 3 μεγάλα «σημάδια» του κορωνοϊού στον ισολογισμό
Η πανδημία άσκησε πιέσεις στον ισολογισμό της τράπεζας
Υποχώρηση των καθαρών εσόδων για το α' τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε η BNP Paribas, καθώς προειδοποίησε για τρεις «σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις» του κορωνοϊού στον ισολογισμό της.
Ειδικότερα, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 1,3 δισ. ευρώ για τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, μειωμένα κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
«Το α' τρίμηνο άρχισε πάρα πολύ καλά και μετά προς το τέλος του επηρεάστηκε από τον κορωνοϊό» δήλωσε στο CNBC, ο Lars Machenil, διευθυντής της BNP Paribas, επισημαίνοντας ότι τρεις βασικοί παράγοντες επηρέασαν το αποτέλεσμα.
«Ο πρώτος, βέβαια, είναι η αύξηση του κόστους ρίσκου.
Έτσι, αυξήσαμε το κόστος ρίσκου μας στο μισό δισεκατομμύριο και στη συνέχεια υπάρχουν δύο μοναδικά γεγονότα στην πρώτη γραμμή», δήλωσε.
Η τράπεζα έκανε προβλέψεις 502 εκατ. ευρώ για επισφαλή δάνεια ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας.
Επίσης, παρουσίασε απώλεια εσόδων 184 εκατ. ευρώ από νέους περιορισμούς μερισμάτων και μείωση της αξίας της αγοράς κατά 384 εκατ. ευρώ.
«Η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή» δήλωσε ο Machenil τονίζοντας ότι αποκλείεται η οικονομία να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα πριν το τέλος του έτους.
«Στο σενάριο μας, η επιστροφή του ΑΕΠ στα επίπεδα που ήταν το 2019 δεν επιτευχθεί πριν το 2022» τόνισε αναφερόμενος στη γαλλική οικονομία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης