Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βγαίνουν στις αγορές για ποσό - ρεκόρ 3 τρισ. δολ. το β' τρίμηνο του 2020, λόγω κορωνοϊού

ΗΠΑ: Βγαίνουν στις αγορές για ποσό - ρεκόρ 3 τρισ. δολ. το β' τρίμηνο του 2020, λόγω κορωνοϊού
Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 6,4% ή 1,5 τρισεκ. δολάρια, φτάνοντας σε σύνολο τα 24,9 τρισεκ. δολάρια, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα έως τον Μάρτιο, άγγιξε στα 744 δισεκ. δολάρια
(upd)Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου την πρόθεσή του να βγει στις αγορές να συγκεντρώσει το ποσό ρεκόρ των 3 τρισεκ. δολαρίων το 2ο τρίμηνο του 2020, προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.
Το τεράστιο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Trump, ωθεί το υπουργείο Οικονομικών να προβεί στην έκδοση ομολόγων προκειμένου να συγκεντρώσουν τα 3 τρισεκ. δολάρια που χρειάζεται η οικονομία το β' τρίμηνο.
«Η ανάγκη δανεισμού του ποσού αυτού για το δεύτερο τρίμηνο και η πρόβλεψη, πως το γ' τρίμηνο θα χρειαστούν άλλα 677 δισεκ. δολαρίων να στηρίξουν το πρόγραμμα CARES του προέδρου Trump, οφείλεται στον αντίκτυπο της επιδημίας COVID-19, στις δαπάνες που επιβάλλει η νέα νομοθεσία για την παροχή βοήθειας, αλλά και στη μείωση των φορολογικών εισπράξεων, συμπεριλαμβανομένης της αναβολής καταβολής ατομικών και επιχειρηματικών φόρων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ή και τον Ιούλιο, και αύξηση του υποτιθέμενου τέλους του ισοζυγίου ταμειακών διαθεσίμων του Ιουνίου», ανέφερε η δήλωση του υπουργείου.
Το υπουργείο Οικονομικών, ενημέρωσε επίσης πως ο δανεισμός το α' τρίμηνο του 2020 ανήλθε στα 477 δισεκ. δολάρια.
Τέλος, όσον αφορά το εθνικό χρέος των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 6,4% ή 1,5 τρισεκ. δολάρια, φτάνοντας σε σύνολο τα 24,9 τρισεκ. δολάρια, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα έως τον Μάρτιο, ή τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους, άγγιξε τα 744 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης