Διεθνή

Roche: Είναι «πολύ πιθανό» οι άνθρωποι να αναπτύξουν ανοσία μετά την θεραπεία από κορωνοιό

tags :
Roche: Είναι «πολύ πιθανό» οι άνθρωποι να αναπτύξουν ανοσία μετά την θεραπεία από κορωνοιό
Η δοκιμή αντισωμάτων επιτρέπει ευρεία δοκιμή, οπότε έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο έχει εξαπλωθεί η πανδημία
Είναι «πολύ πιθανό» οι άνθρωποι να αναπτύξουν ανοσία μετά την θεραπεία από κορωνοιό ανέφερε ο Severin Schwan, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρίας της Ελβετίας Roche, δήλωσε ότι πιστεύει ότι εκείνοι που είχαν ήδη κορωνοϊό θα είναι πλέον άνοσοι στην ασθένεια - αλλά επεσήμανε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.
Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από το Covid-19 είναι «πολύ πιθανό» να είναι άνοσοι από τον ιό, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρίας.
«Γνωρίζουμε από άλλους κορωνοϊούς ότι είναι πολύ πιθανό μόλις έχετε υποστεί λοίμωξη θα αποκτήσετε επίσης και ανοσία», εξήγησε.
«Αυτό όμως, ωστόσο, πρέπει να αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου.
Χρειαζόμαστε μελέτες για να δούμε αν αυτά τα άτομα που έχουν μολυνθεί μία φορά υπόκεινται σε νέα μόλυνση.
Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί αυτό.
Υπήρξε κάποια ανησυχία ότι οι άνθρωποι φάνηκαν να αρρωσταίνουν για δεύτερη φορά στην Ιαπωνία από τον κορωνοιό, την Κίνα και τη Νότια Κορέα - αλλά ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι αυτό το φαινόμενο ήταν επισφαλές.
Ωστόσο, ο ΠΟΥ είπε στα τέλη Απριλίου ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για την εκ νέου μόλυνση που να δικαιολογούν την έκδοση των λεγόμενων «διαβατηρίων ανοσίας», που θα επέτρεπαν σε όσους είχαν ήδη τον ιό να επιστρέψουν στην κανονική ζωή.
Η Roche ανακοίνωσε ότι η δοκιμή αντισωμάτων για τον κορωνοιό είχε λάβει εξουσιοδότηση από την αμερικανική FDA και θα διατίθεται στις Η.Π.Α. και σε αγορές που αποδέχονται το ευρωπαϊκό σήμα προτύπων CE.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η δοκιμή αντισωμάτων της είναι τουλάχιστον 99,8% ακριβής στην ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα άτομο έχει εκτεθεί στο Covid-19.
Ο Schwan δήλωσε στο CNBC ότι αυτό το μήνα, η Roche θα παρέχει δοκιμές αντισωμάτων κατά πολλά εκατομμύρια, με την εταιρεία να προσπαθεί να αυξήσει αυτούς τους αριθμούς κατά τη διάρκεια του έτους.
«Είναι εξαιρετικά αξιόπιστο, είναι ένα πολύ ακριβές τεστ και πράγματι υπήρξε πρόβλημα με την πρώτη γενιά δοκιμών»
«Τώρα, οι ασθενείς και οι κοινωνίες μπορούν να βασίζονται σε μια εξαιρετικά ακριβή δοκιμασία».
Ανέφερε επίσης ότι οι δοκιμές θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη βοήθεια των χωρών να βρουν στρατηγικές για να ανοίξουν εκ νέου τις οικονομίες τους από καραντίνες.
«Η δοκιμή αντισωμάτων επιτρέπει ευρεία δοκιμή, οπότε έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο έχει εξαπλωθεί η πανδημία, εάν τα ποσοστά μόλυνσης συνεχίζουν να αυξάνονται ή να μειώνονται, και με την πάροδο του χρόνου εάν οι ασθενείς έχουν αποκτήσει ανοσία.
To νέο test της Roche μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υπάρχοντα εργαστηριακά όργανα, με την εταιρεία να διαθέτει μόνο περισσότερες από 40.000 πλατφόρμες παγκοσμίως που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή δοκιμών αντισωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης