Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Λογικά, ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν αναμένεται πριν το τέλος του 2021

ΠΟΥ: Λογικά, ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν αναμένεται πριν το τέλος του 2021
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν αναμένεται πριν το τέλος του 2021
Την εκτίμηση ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος του επόμενου έτους, εξέφρασε ο Dale Fisher, πρόεδρος του διεθνούς δικτύου επισήμανσης και καταγραφής επιδημιών (The Global Outbreak Alert and Response Network) του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας.
Όπως εξήγησε ο Fisher, αυτό το χρονοδιάγραμμα φαίνεται πολύ λογικό καθώς είναι απαραίτητες οι δοκιμές της Φάσης 2 και 3 ώστε οποιοδήποτε εμβόλιο να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Επίσης, θα πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή και η διανομή, όπως και η πραγματική χορήγηση του εμβολίου.
Ο Fisher επεσήμανε ότι «επί του παρόντος στοχεύουμε σε ένα εμβόλιο το 2021 καθώς είναι σε εξέλιξη πέντε μελέτες στη Φάση 1».
«Πάντα αισθανόμασταν ότι περίπου τον Απρίλιο, Μάιο, θα ήμασταν σε μελέτες Φάσης 1, οπότε αυτό σημαίνει ότι έχει εφευρεθεί ένα πιθανό εμβόλιο.
Τώρα το δοκιμάζουμε σε άτομα, βασικά για να δούμε αν είναι ασφαλές», δήλωσε ο Fisher στο CNBC.
Οι τρέχουσες δοκιμές θα επέτρεπαν την «έγκαιρη συλλογή δεδομένων» ώστε να εκτιμηθεί εάν το πιθανό εμβόλιο «λειτουργεί πραγματικά», προτού μπορέσουν να πραγματοποιηθούν μεγαλύτερες δοκιμές για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο Fisher.
Τέλος, ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ πρόωρα τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο έως τα τέλη του 2020.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης