Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Το αεροδρόμιο της Βιέννης θα υποβάλλει τους επιβάτες σε τεστ για να αποφύγουν την καραντίνα

Κορωνοϊός: Το αεροδρόμιο της Βιέννης θα υποβάλλει τους επιβάτες σε τεστ για να αποφύγουν την καραντίνα
Από τις 4/5 οι επιβάτες μπορούν να  υποβάλλονται σε μοριακό τεστ για  κορωνοϊό στο αεροδρόμιο και να λάβουν το αποτέλεσμα σε δύο έως τρεις ώρες
Το αεροδρόμιο της Βιέννης θα προσφέρει επιτόπιους ελέγχους για  κορωνοϊό από τη Δευτέρα (4/5) για να επιτρέψει στους επιβάτες που εισέρχονται στην Αυστρία να αποφύγουν την καραντίνα για 14 ημέρες.
Οι επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό υγείας που να δείχνει αρνητικό αποτέλεσμα για Covid - 19 το οποίο δεν είναι παλαιότερο από τέσσερις ημέρες, ή να εισέλθουν σε καραντίνα.
Από τη Δευτέρα οι επιβάτες μπορούν να  υποβάλλονται σε μοριακό τεστ για  κορωνοϊό στο αεροδρόμιο και να λάβουν το αποτέλεσμα σε δύο έως τρεις ώρες, ανακοίνωσε η διοίκηση του αυστριακού αερολιμένα, όπως μεταδίδει το Reuters. .
«Τα αεροπορικά ταξίδια, είτε πρόκειται για επαγγελματικά  είτε για επείγοντος χαρακτήρα... θα γίνουν ασφαλέστερα και ευκολότερα»,  ανέφερε.
Τον περασμένο μήνα, η Emirates, σε συνεργασία με την υγειονομική αρχή του Ντουμπάι (DHA), ανακοίνωσε ότι ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποίησε επιτόπιους ελέγχους για Covid -1 σε επιβάτες.
Η καραντίνα στην Αυστρία μπορεί να τερματιστεί, εάν το άτομο αποδειχθεί ότι είναι απαλλαγμένο από την Covid -19 ανέφερε το αεροδρόμιο της Βιέννης.
Τα τεστ στο αεροδρόμιο που κοστίζουν 190 ευρώ  μπορούν επίσης να γίνουν σε  επιβάτες που εγκαταλείπουν τη Βιέννη εν είδει ιατρικού πιστοποιητικού.
Το αεροδρόμιο της Βιέννης δέχεται προγραμματισμέν ες πτήσεις προς Ντόχα, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Λισαβόνα, Μινσκ και Σόφια, καθώς και πτήσεις τσάρτερ και επαγγελματικά ταξίδια. Έχει απαγορεύσεις προσγείωσης σε ισχύ από πτήσεις προερχόμενες από χώρες και περιοχές υψηλού κινδύνου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης