Διεθνή

Macron (Γαλλία): Το τέλος του lockdown στις 11/5 δεν σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα

Macron (Γαλλία): Το τέλος του lockdown στις 11/5 δεν σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος ότι η κρίση έχει τελειώσει
Σαφές μήνυμα για επαγρύπνηση απέναντι σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
«Το τέλος του lockdown στις 11 Μαΐου δεν σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «είναι νωρίς για να πούμε ότι η κρίση έχει τελειώσει».
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα του κορωνοϊού ανέρχονται συνολικά σε 24.376 από την 1η Μαρτίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε  4.019.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Από τις 11 Μαΐου επαναλειτουργούν τα σχολεία.
Σε κάθε τάξη ο αριθμός των μαθητών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 15, ενώ η παρουσία τους δε θα είναι υποχρεωτική και δίνεται η δυνατότητα της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως.
Παράλληλα, θα μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα , όχι όμως καφέ, εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, μουσεία, θέατρα και οι χώροι διασκέδασης που θα παραμείνουν κλειστά.
Η πρόσβαση στις παραλίες για τους Γάλλους δε θα είναι δυνατή μέχρι την 1η Ιουνίου, ενώ φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου συμμετέχουν περισσότερα από 5.000 άτομα, θα μπορούν να διεξαχθούν από τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης