Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θα εισάγει 150 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα από την Κίνα

Η Γαλλία θα εισάγει 150 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα από την Κίνα
Κορωνοϊός: Η Γαλλία θα εισάγει 150 εκατομμύρια μάσκες εβδομαδιαίως από την Κίνα
Την επιτάχυνση της εισαγωγής μασκών από την Κίνα επιδιώκει η Γαλλία, ενόψει και της 11ης Μαΐου 2020, οπότε και η μεταφορά με μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνεται μόνο με τη χρήση μάσκας.
Ήδη, η Γαλλία έχει εισάγει 500 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα.
Στα μέσα Μαΐου οι παραδόσεις θα ανέλθουν σε 150 εκατομμύρια κομμάτια την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών της χώρας Ζαν Μπατίστ Ντζεμπαρί.
Καθώς οι μάσκες θεωρούνται κρίσιμης σημασίας ενόψει της χαλάρωσης της καραντίνας από την 11η Μαΐου, ο Ντζεμπαρί επισήμανε την ενίσχυση της αεροπορικής γέφυρας με την Κίνα για την τροφοδότηση της χώρας, σε μια επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Παρισιού Roissy.
«Θα επιταχύνουμε περαιτέρω τη διαδικασία από την ερχόμενη εβδομάδα με δύο επιπλέον αεροσκάφη, κάτι που αυξάνει τις δυνατότητες της αεροπορικής γέφυρας σε 100 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα και από τα μέσα Μαΐου, θα ενισχύσουμε την αεροπορική γέφυρα με μια θαλάσσια γέφυρα, με τρόπο που θα έχουμε 50 εκατομμύρια μάσκες επιπλέον, γεγονός που θα μας επιτρέψει να εισάγουμε 150 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα από τα μέσα Μαΐου», είπε ο Γάλλος υφυπουργός.
«Στόχος είναι, κάθε Γάλλος να έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί μια μάσκα, προκειμένου από την 11η Μαΐου, κάθε πολίτης που μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι εξοπλισμένος με μια μάσκα», σημείωσε ο Ντζεμπαρί.
Ο υφυπουργός Μεταφορών της Γαλλίας βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Ρουασί για να παραστεί στην άφιξη πτήσης της Air France Cargo από τη Σανγκάη, στο πλαίσιο της αεροπορικής γέφυρας που δημιουργήθηκε στα τέλη Μαρτίου μεταξύ Γαλλίας-Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης