Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προς χρεοκοπία οδεύει η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz

ΗΠΑ: Προς χρεοκοπία οδεύει η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Hertz ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, αφού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει πληρωμές
Προς χρεοκοπία φαίνεται πως οδεύει η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz στις ΗΠΑ, λόγω της κρίσης που έχει επιφέρει στον κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού.
Η ζήτηση έχει πέσει στα τάρταρα και, από ό,τι φαίνεται, η Hertz δύσκολα θα ικανοποιήσει τους πιστωτές της.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Hertz ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, αφού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει πληρωμές.
Εάν λοιπόν δεν έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές, η Hertz δύσκολα θα αντεπεξέλθει.
Για τους γνωρίζοντες δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων διανύει τα τελευταία της βήματα.
Τα spreads στα ομόλογά της και τα CDS «φωνάζουν» ότι επίκειται πτώχευση.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Hertz έχει χρέος ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο συνίσταται σε ομόλογα 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δάνεια 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Μετά την απόλυση 10.000 υπαλλήλων, καθώς οι κυβερνητικοί περιορισμοί και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονται με το ξέσπασμα Covid-19 έχουν πλήξει τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, η Hertz και οι σύμβουλοι της διαπραγματεύονται με τους πιστωτές, με το μέλλον να φαίνεται δυσοίωνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης