Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταλήξει: Ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο της Wuhan

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταλήξει: Ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο της Wuhan
Απόρρητη έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στη Wuhan
Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Washington Times, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan ευθύνεται για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Και μπορεί να μην υπάρχουν απτά αποδεικτικά στοιχεία που να ενοχοποιούν τους Κινέζους επιστήμονες της Wuhan, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες υποδηλώνουν ότι κάτι τέτοιο πράγματι συνέβη.
Από την άλλη, οι κινεζικές αρχές έχουν δηλώσει ότι η προέλευση του ιού παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, ενώ αρχικά υποστηριζόταν ότι προήλθε από ζώα που πωλούνταν στην αγορά της Wuhan, στην επαρχία Hubei.
Οι Αμερικανοί από την αρχή ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στις εξηγήσεις των κινεζικών αρχών.
O πρόεδρος Trump κάνει λόγο συχνά – πυκνά για κινεζικό ιό, ενώ και ο αμερικανικός στρατός, διά του στρατηγού Μark Milley, έχει εκφρασθεί περί του θέματος, λέγοντας ότι υπάρχει αβεβαιότητα.
Από την άλλη, το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ανοίξει ο φάκελος «Εργαστήριο Ιολογίας», παρότι αυτό θα ήταν το πιο λογικό εάν οι ιθύνοντες πραγματικά αναζητούσαν την προέλευση της νόσου.
Να σημειωθεί ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού.
Στο μεταξύ, ένας Κινέζος γιατρός με το όνομα Wu Xiaohua έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία για να αποκαλύψει τι έχει συμβεί σχετικά με τα πειράματα σε ζώα που διεξήγαγε το εργαστήριο ιολογίας στη Wuhan.
Μάλιστα, ένα από αυτά τα ζώα πρέπει να ήταν νυχτερίδα.
Οι κατηγορίες του Wu για πλημμελή μέτρα ασφαλείας στη διαχείριση των ερευνών είναι συγκεκριμένες και δεν αμφισβητήθηκαν μέχρι τώρα από κανέναν, παρά μόνον από την επικεφαλής της εν λόγω δομής Shi Zhengli.

Η ασθενής 0

Άλλη μία ένδειξη που περιέχεται στο κυβερνητικό report για πιθανή ανάμειξη του κινεζικού εργαστηρίου στην εξάπλωση της πανδημίας αποτελεί η εξαφάνιση της υπαλλήλου του εργαστηρίου Huang Yanling, που θεωρείται η ασθενής 0.
Η Ηuang Yanling εργαζόταν στο εργαστήριο ιολογίας, ωστόσο αποτελεί τη μοναδική υπάλληλο της οποίας το προφίλ και τα προσωπικά στοιχεία έχουν διαγραφεί από την ιστοσελίδα της εν λόγω επιστημονικής δομής.
Από την άλλη, το Ινστιτούτο Ιολογίας ισχυρίζεται ότι ο Huang είναι υγιής και άφησε το ίδρυμα για να εργαστεί σε άλλη επαρχία.
Όμως, η εν λόγω εργαζόμενη δεν έχει εμφανιστεί πουθενά και η τύχη της αγνοείται.
Παράλληλα, στην Κίνα, είναι σε ισχύ απαγόρευση για τον Τύπο, που δεν επιτρέπεται να κάνει την παραμικρή αναφορά σε σχέση με τον ιό και την προέλευσή του.
Ο Edward Holmes, ένας εξελικτικός ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός που προκαλεί το COVID-19 σε ανθρώπους «προήλθε από εργαστήριο στο Γουχάν της Κίνας».
Ωστόσο το ζήτημα αν ήταν ένας φυσικός ιός που θα μπορούσε να δραπετεύσει εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης.

Στο στόχαστρο πέντε μυστικών υπηρεσιών ο Κινέζος βιολόγος που «κατηγορείται» για τον κορωνοϊό

Στο στόχαστρο πέντε μυστικών υπηρεσιών είναι ο Κινέζος βιολόγος Peng Zhou, που «κατηγορείται» για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως αποκαλύπτει η αυστραλιανή εφημερίδα Daily Telegraph, οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και, φυσικά, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε μια συντονισμένη προσπάθεια, προσπαθούν να διαπιστώσουν την αιτία της φονικής νόσου, ακολουθώντας τα βήματα του διακεκριμένου Κινέζου επιστήμονα.
Σε ένα, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον άρθρο, η αυστραλιανή εφημερίδα αναφέρει πως ο Κινέζος επιστήμονας του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan παρακολουθείται στενά, καθώς εξετάζεται κατά πόσο ο Covid-19 προήλθε από μια αγορά πώλησης κρεάτων ή «διέφυγε» από κάποιο εργαστήριο στο οποίο επιστήμονες μελετούσαν παθογόνους μικροοργανισμούς σε νυχτερίδες.
«Όπως είναι γνωστό, η θεωρία αυτή θέλει την εξάπλωση του ιού να σχετίζεται με το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan, ένα κορυφαίο εργαστήριο βιολογικού κινδύνου επιπέδου 4, το οποίο μελετά «τα πιο επικίνδυνα παθογόνα στον κόσμο».
Το ίδιο το ινστιτούτο είχε δημοσιεύσει στις 18 Νοεμβρίου 2019 μια αγγελία για έναν ή δύο μεταδιδακτορικούς ερευνητές, οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν "νυχτερίδες για να διερευνήσουν τον μοριακό μηχανισμό που επιτρέπει στους κορωνοϊούς που σχετίζονται με τον Ebola και τον SARS να βρίσκονται αδρανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να προκαλούν ασθένειες".»
Σύμφωνα με την αγγελία, ο κατάλληλος υποψήφιος θα έπρεπε:
- Να έχει αποκτήσει ή πρόκειται να αποκτήσει διδακτορικό δίπλωμα στη βιοεπιστήμη / βιοϊατρική ή συναφή πεδία,
- Να έχει ένα αξιόπιστο και αυστηρό στυλ εργασίας, με ισχυρή ανεξάρτητη ικανότητα επιστημονικής έρευνας και πνεύμα ομαδικής εργασίας
- Να έχουν ικανότητες επικοινωνίας και γραφής στην Αγγλική
- Να έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα στα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά
- Να έχει ειδίκευση στην κυτταρική βιολογία, ανοσολογία, γονιδιωματική και άλλες σχετικές εμπειρίες.
Η πλήρης δημοσίευση εργασίας, η οποία μπορεί να βρεθεί ακόμα στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan.
Στα μέσα Απριλίου, η Washington Post αποκάλυψε ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε λάβει δύο αναφορές από αξιωματούχους της Πρεσβείας των ΗΠΑ το 2018 για ανεπαρκή ασφάλεια στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan, το οποίο διεξήγαγε «επικίνδυνες μελέτες.
Σύμφωνα με την Telegraph, η αποκάλυψη έρχεται καθώς οι Αυστραλοί πολιτικοί αυξάνουν την πίεση στην Κίνα να συνεργαστεί για να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού.

Pew: Το 30% των Αμερικανών πιστεύει πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο

Το 30% των Αμερικανών πιστεύει πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Pew Research Center.
Πιο συγκεκριμένα, το Pew Research Center ρώτησε τους Αμερικανούς πώς πιστεύουν ότι προέκυψε ο κορωνοϊός.
Το 43% απάντησε ότι η πανδημία οφείλεται σε φυσικά αίτια, το 29% ότι «γεννήθηκε» σε εργαστήριο, ενώ ένα 25% απέφυγε να απαντήσει γιατί «δεν ήξερε».
Παρότι οι ερωτηθέντες δεν ρωτήθηκαν ποιο εργαστήριο (Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αλληλοκατηγορούνται για τα αίτια που προκάλεσαν το ξέσπασμα της πανδημίας), η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι σχεδόν τρεις στους δέκα Αμερικανούς πιστεύουν ότι ο COVID-19 δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο.
Μεταξύ αυτών, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) θεωρεί πως ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο «σκόπιμα» πιθανότατα ως μέρος έρευνας για τη δημιουργία βιολογικών όπλων, ενώ το 6% θεωρεί ότι δημιουργήθηκε ή απελευθερώθηκε «τυχαία».
Αυτός ο αριθμός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, δεδομένου ότι η συζήτηση σχετικά με τις ανθρωπογενείς καταβολές του ιού απασχολεί πλέον τα mainstream μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Pew, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο, σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς (37% και 21%, αντίστοιχα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης