Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2020 - Στις 95 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2020 - Στις 95 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (28/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, διευρύνοντας τις απώλειες που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 95 μονάδες, έναντι 103 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγράψει ποτέ η Υπηρεσία.
«Ο δείκτης κατέγραψε απώλειες 8 μονάδων, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της έρευνας, το 1972», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Insee.
Ωστόσο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση στις 83 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε κάποια σημαντική αγορά κατέγραψε «βουτιά» στις -59 μονάδες, έναντι -16 μονάδων τον Μάρτιο, γεγονός που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις εκτιμήσεις των καταναλωτών για τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση υποχώρησε στις -22 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 1972.
Όσον αφορά τον υποδείκτη οικονομικής κατάστασης του παρελθόντος, σημειώθηκε περαιτέρω άνοδος στις -7 μονάδες, ενώ ο δείκτης τρέχουσας ικανότητας αποταμίευσης αυξήθηκε στις 20 μονάδες, έναντι 16 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια στιγμή, ο υποδείκτης που σχετίζεται με το βιοτικό επίπεδο των επόμενων μηνών στη Γαλλία υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά, και συγκεκριμένα στις -71 μονάδες, ενώ αντίθετα ο αντίστοιχος υποδείκτης που αφορά τους προηγούμενους μήνες βελτιώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, στις -31 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης